- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Нивелација“ по лондонским правилима – наравно, на Ђоковићеву штету

© AP Photo / Alastair GrantНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 08.07.2023
Пратите нас
Новак Ђоковић је после коначне стабилизације временских прилика у Лондону постао нова жртва неспособности организатора Вимблдона да се суоче са већ традиционалним проблемом кише током најпрестижнијег турнира у свету тениса.
Киша је направила хаос током прва три дана Вимблдона, организатори чак ни на теренима који су опремљени покретним кровом нису желели да га користе, „како не би рушили традицију играња на отвореном“, што је Ђоковић осетио већ у првом колу, уз већ чувено сушење траве пешкирима и феновима.
Играчи попут Хамада Међедовића своје мечеве су играли и по три дана, Александар Зверев није стартовао свој дуел првог кола док је треће већ било на помолу, а Ђоковић је из свега изашао релативно неоштећен.
Све до трећег кола.
Наталија Стевановић - Sputnik Србија, 1920, 08.07.2023
СПОРТ
Српкиња за наставак најлепше бајке на Вимблдону
Ђоковић је свој дуел са Стеном Вавринком стартовао тек око 21.30, уместо најављених 18.00, што је био последњи меч у Новаковом делу жреба.
Да ствари око „нивелације“ распореда буду још бизарније, Ђоковић је први из свог дела жреба стигао у треће коло, али је изашао последњи.
Ђоковић ће у осмини финала у недељу играти против Хуберта Хуркача и биће веома занимљиво видети у који термин ће организатори сместити тај дуел.
Подсетимо, Новак Ђоковић је без већих проблема успео да изађе на крај са старим ривалом Стеном Вавринком, ког је елиминисао у три сета резултатом 6:3, 6:1, 7:6 у мечу који је трајао два сата и 10 минута.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 08.07.2023
СПОРТ
Новак није могао да прећути: „Шта је проблем?“
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 07.07.2023
СПОРТ
Ђоковић експрес – бржи од „полицијског часа“, јачи од Вавринке и публике!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала