- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Шојгу проверио спремност новоформираних јединица Јужног војног округа

© Министерство обороны РФ / Уђи у базу фотографијаНачелник руског Генералштаба Валериј Герасимов и министар одбране Руске Федерације Сергеј Шојгу
Начелник руског Генералштаба Валериј Герасимов и министар одбране Руске Федерације Сергеј Шојгу - Sputnik Србија, 1920, 08.07.2023
Пратите нас
Министар одбране Русије Сергеј Шојгу проверио је на полигонима Јужног војног округа како се припремају новоформиране јединице, саопштила је прес служба руског војног ресора.

„Министар одбране Русије проверио је припрему и спровођење вежби умећа вожње и гранатирања из тенкова Т-90 'Прорив'. Обука посадa тенкова се обавља у савременим интерактивним комплексима који омогућавају увежбавање свих елемената борбене припреме“, наводи се у саопштењу.

Војници су навели да техника има одличне карактеристике, да је прецизна и да се лако користи.
Како су појаснили у Министарству, на полигонима се спроводе тактичко-специјалне практичне вежбе, медицинске, припрема ватре, вожња борбене и специјалне технике, као и вежбе везиста. Обука ће трајати 38 дана.
Команда Јужног војног округа је известила руског министра да се целокупна обука одржава под вођством официра учесника специјалне војне операције. На полигону се истовремено обучавају моторизоване, тенковске и артиљеријске јединице.
„Министар одбране је лично проверио припрему војника за борбене акције у различитим условима, укључујући и у услове борбе у граду“, наводи се у саопштењу.
Нагласили су да се целокупна обука одржава на новој техници и у савременој опреми. Војници пуцају из различитих врста оружја, вежбају елементе заштите од ватреног утицаја и вештине како би уништили западно наоружање.
Према речима начелника Главне управе борбене припреме оружаних снага генерала-пуковника Ивана Буваљцева, посебна пажња се даје теоретским вежбама које имају за циљ обуку у уништавању војне технике противника помоћу актуелних докумената који су припремљени на основу искуствао у специјалној војној операцији.
Министар одбране Русије Сергеј Шојгу - Sputnik Србија, 1920, 03.07.2023
Специјална операција у Украјини
Шојгу: Непријатељ није остварио своје циљеве ни у једном од праваца
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала