- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Препорођени Италијан шаље кући фаворите – нека се спреми Алкарас

© AP Photo / Alberto PezzaliМатео Беретини
Матео Беретини - Sputnik Србија, 1920, 09.07.2023
Пратите нас
Једна од најлепших прича са досадашњег Вимблдона је велики повратак Матеа Беретинија. Италијан сјајног ударца је један од најмоћнијих играча на трави када је здрав и у форми, али је током 2023. био далеко од тога.
Повреда абдомена уништила му је сезону, а после пораза у првом колу Аустралијан опена, 27-годишњи тенисер се доста мучио у покушају да се врати на терен. Чак је открио и да неколико дана уочи Вимблдона није знао да ли ће моћи да игра.
Некадашњи шести тенисер света стигао је до осмине финала у Лонодну, а на том путу послао је кући двојицу тенисера из топ 20 у везаним рундама.

Вимблдон му лежи

Сви који прате тенис знају да су шансе биле 50-50 да се Матео Беретини појави на овогодишњем Вимблдону, посебно имајући у виду повлачење са турнира у Квинсу неколико дана раније.
Говорећи за медије после убедљиве победе над Сашом Зверевим у три сета у суботу поподне, Италијан је открио колико је био близу одлуке да прескочи Гренд слем.
„Нисам био сигуран да ли ћу играти. Долетео сам овде и помислио да ће ми можда атмосфера годити, иако нисам био тотално сигуран у то. Није да нисам желео, али да бисте играли овакав турнир морате да будете спремни физички, емоцинално и ментално“, оценио је Беретини.
„Није довољна само добра воља. Али морам да истакнем да сам одрадио добар посао са мојим тимом. Напорно смо тренирали, дозволили су ми да сам донесем одлуку. Неколико дана раније осећао сам да нисам спреман. Али, онда сам се сетио да сам пропустио превише турнира и да не могу да напустим Лондон без борбе. То сам рекао себи“, додао је Матео.

Нема шта да изгуби против Алкараса

Матеа Беретинија очекује један од најтежих изазова у тенису - дуел са разиграним Карлосом Алкарасом. Италијан нема шта да изгуби у том дуелу и изгледа да му се та позиција свиђа.
„То је оно што сваки тенисер прижељкује. Да игра против најбољег на свету. Играње против Алкараса је увек задовољство, борба, велика борба. Сећам се наступа у Аустралији против њега у пет сетова. Увек смо давали максимум. Он је светски број један, најбољи је на свету и биће велики изазов за мене. Али срећан сам због прилике да играм са њим“, истакао је Беретини.
„Сећам се да сам га гледао на Ролан Гаросу на телевизији. Сада ћу играти против њега и задовољан сам због тога. Мислим да ће ми овај тренутак помоћи да пронађем додатну енергију о којој сам причао“, закључио је Матео.
Александар Зверев је после пораза од Италијана изјавио да би Беретини лако могао до титуле на овогодишњем Вимблдону ако буденаставио да игра овако.
Можда баш улога аутсајдера најбоље лежи 27-годишњем тенисеру и баш је оно што је потребно Матеу да шокира Алкараса у понедељак.
Хуберт Хуркач - Sputnik Србија, 1920, 09.07.2023
СПОРТ
Пољак не иде с белом заставицом пред Новака, али је искрено поручио: „Највећи икада“
Алехандро Давидович Фокина - Sputnik Србија, 1920, 09.07.2023
СПОРТ
Шпанац извео најглупљи потез на Вимблдону – „Не могу да објасним...“
Наталија Стевановић - Sputnik Србија, 1920, 09.07.2023
СПОРТ
Наталија у сузама после елиминације: „Да вратимо кредите и да продишемо мало“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала