- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Наталија у сузама после елиминације: „Да вратимо кредите и да продишемо мало“

© AP Photo / Kirsty WigglesworthНаталија Стевановић
Наталија Стевановић - Sputnik Србија, 1920, 09.07.2023
Пратите нас
Наталија Стевановић је била право откровење овогодишњег Вимблдона. Својом невероватном причом и позитивном енергијом купила је све љубитеље тениса у Србији, али је у суботу поподне поразом од Петре Kвитове завршила учешће на лондонском Гренд слему.
О узроцима пораза од двоструке шампионке, каква су јој очекивања у наставку каријере и анегдоти о сусрету са Новаком Ђоковићем, говорила је у камеру Спорт клуба.
„Моја слајс игра је таква да треба времена да противницу ухватим под своје. Ухватила сам у једном тенутку талас, осетила сам да је она почела да попушта што ми је јако било драго јер у првом сету од 2:1 до 5:2 за њу ништа се нисам питала“, искрена је Наталија.
Нишлијку боли неправда из другог сета.
„То је по мени био мало већи пропуст, који смо пријавили, али тако је како је. Претрпела сам брејк у моменту када сам могла да задржим сервис што би уместо 5:4 било 6:3 за мене...“
Наталија Стевановић - Sputnik Србија, 1920, 08.07.2023
СПОРТ
Велика срамота – Српкиња два пута покрадена на Вимблдону
Шта се догодило?
„Ја сам сервирала, био је ас, али је судија рекла аут. Потом сам звала челинџ била је добра лопта и судија је рекла понавља се поен. Она није ни дотакла лоптицу, а камоли је вратила. Да је дотакла лопту то би било већ да је ометена. То је искуство, нисам гневна на никога, то је још један тест да извучем више из себе“, сматра Наталија.
Стевановићева се нада да ће поправити игру и на осталим подлогама.
„Потрудићу се да будем боља на другим подлогама, бетон, шљака да играм боље. Ноле нам даје добар пример да на свим подлогама будемо добри као што је он. Верујем да ћу и на другим подлогама бити слично успешна иако не летим високо. Трудим се да држимо баланс, ово је јако леп ветар у леђа, али желела бих да останем прибрана и идемо чврсто даље.“
Која играчка прилагођавања треба сада направити?
„На бетону не могу да играм толико слајсева као на трави. Све зависи од противнице. Ја сам некад знала да одиграм цео меч само у слајсу на бетону јер то противници није одговарало“, открива Наталија.
Наталија Стевановић - Sputnik Србија, 1920, 06.07.2023
СПОРТ
Жена змај
Нишлијка је препричала и свој сусрет са Новаком.
„Стварно сам била мало пуна емоција, дозволила сам себи коју сузу, завршио се турнир. Баш у том моменту је седам на бицикл и ето га Ноле. Ја у сузама, он шта је било, ја изгубила меч и он дође и загрли ме, и ја тада, немој сада, човече, бре. Играш меч, фокусирај се на себе. Мени ово нису ни тужне ни радосне сузе само ето... И он је рекао само напред мала и наставио својим путем човек.“
Наталија већ зна како ће потрошити зарађено на Вимблдону.
„Јој, сви лако броје новац када тако дође, а ја никако да збројим кредите које треба да вратим. О томе не би требало да се прича, али вереујте ми од 2016. па 2019. кад смо хтели да станемо са тенисом због проблема са новцем. Првенствано ћемо вратити дугове и продисати мало. Сада можемо да кажемо да смо кренули да зарађујемо од овог спорта“, закључила је Наталија Стевановић.
Наталија Стевановић - Sputnik Србија, 1920, 08.07.2023
СПОРТ
Завршена Наталијина бајка на Вимблдону – храбра борба Српкиње за велики наклон
Наталија Стевановић - Sputnik Србија, 1920, 07.07.2023
СПОРТ
Наталија Стевановић – заиста, највећа хероина Вимблдона
Новак Ђоковић и Хуберт Хуркач - Sputnik Србија, 1920, 09.07.2023
СПОРТ
„Добар момак“ је Новакова прва мина на Вимблдону – „Најмање га треба потцењивати“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала