- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Српска бајка је окончана, али руска и даље траје на Вимблдону – и иритира Британце

© AP Photo / Manu FernandezМира Андрејева
Мира Андрејева - Sputnik Србија, 1920, 09.07.2023
Пратите нас
Руско чудо од детета, 16-годишња Мира Андрејева, успела је преко сународнице Анастасије Потапове да се пласира у осмину финала Вимблдона, након што је без већих проблема, славила у два сета – 6:2, 7:5.
Елиминација Наталије Стевановић разочарала је све који су здушно навијали за харизматичну и симпатичну Нишлијку, која је живела сан на Вимблдону, све до дуела са Чехињом Петром Квитом у 3. колу Вимблдона.
Српска бајка је готова, али руска и даље траје, а за то се постарала 16-годишња Мира Андрејева, која је наставила „сечу фаворита“ у Лондону. Баш као и Наталија, млађа од сестара Андрејев, Мира је кроз квалификације успела да се домогне пласмана у главни жреб.
А, онда је тамо почела да дели лекције, баш као и Наталија. Српкиња је нанизала укупно пет победа, пре него што је морала да положи рекет и пружи руку на мрежи фаворизованој Квитовој, док је руско чудо отишло, бар за сада, корак даље.
Мира Андрејева прво је нанизала три тријумфа у квалификацијама, пркосећи Британцима који јој нису дали специјалну позивницу, већ су предност дали домаћим тенисеркама, Џоди Бурџ и Хедер Вотсон, које су експресно испале, да би у првом колу срушила Кинескињу Ксиј Јанг, која је 65. играчица света, док је Рускиња 102.
После тога је на ред стигла 11. на ВТА листи, Барбора Крејчикова, која је била апсолутни фаворит у дуелу са тинејџерком, која не преза ни од кога, и ниже тријумфе, иритирајући по свој прилици Британце.
Успела је Мира да реши први сет резултатом 6:3 после борбе која је трајала 39 минута, да би у наставку сусрета дошла до 4:0, после чега је Крејчикова била приморана да преда меч због повреде.
После таквог скапла, тешко да је било ко помислио да ће се девојчица рођена у Краснојарску 2007. године зауставити. „Очи у очи“ са шест година старијом и далеко искуснијом сународницом Потаповом која је 23. рекет планете, а онда и ново славље.
Стиче се утисак - рутински!
Два сета, од којих је уводни био 6:2, други 7:5, били су довољни Мири Андрејевој да још једном покаже Енглезима да су жестоко погрешили што јој одмах нису дали вајлд-кард, већ су је само мотивисали да им покаже колики је таленат и представља светлу будћност руског и светског тениса.
У руском дербију посебно је било импресивно како се Мира вратила од заостатка резултатом 4:2 у другом сету, да би на крају после три освојена веза гема, на крају стигла до брејка и успела да се пласира у осмину финала трећем гренд слема у сезони.
Андрејева, која је недавно, баш пред Вимблдон, поручила да изузетно цени Новака Ђоковића и да јој је један од идола, али да има циљ да током каријере освоји 25 Гренд слем трофеја, у наредном колу ће играти против Американке Медисон Киз, која је 18. на ВТА ранг листи.
Али, као да то уосталом и занима руско чудо од детета које дели лекције фаворитима на теренима „Ол Ингланд клаба“.
Хуберт Хуркач - Sputnik Србија, 1920, 09.07.2023
СПОРТ
Пољак не иде с белом заставицом пред Новака, али је искрено поручио: „Највећи икада“
Наталија Стевановић - Sputnik Србија, 1920, 09.07.2023
СПОРТ
Наталија у сузама после елиминације: „Да вратимо кредите и да продишемо мало“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала