- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Млади Шпанац положио тест озбиљности – Италијан могао само до сета

© AP Photo / Adam DavyКарлос Алкарас
Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 10.07.2023
Пратите нас
Млади шпански тенисер Карлос Алкарас савладао је Матеа Беретинија у осмини финала Вимблдона са 3:1 у сетовима (3:6, 6:3, 6:3, 6:3). Алкараса чека Холгер Руне у наредној рунди.
Матео Беретини изашао је на терен да покаже шта може против велике наде светског тениса. Италијан је бивши финалиста Вимблдона тако да није изненађење што је дошао до првог сета.
Беретини поседује игру за траву, држао је свој сервис, намирисао шансу, направио брејк у осмом гему и стигао до вођства од 1:0.
Ипак, Карлос Алкарас показао је да добре игре на Квинсу нису биле случајне, да зна да игра добро и на трави, па је прво успео да поравна, а онда и да направи брејк у трећем сету, да га одбрани, и преокрене на 2:1 у сетовима.
Када је Алкарас дошао до тог момента, било је јасно да је велики фаворит, а на крају је успео да комплетира преокрет и закаже дуел против Рунеа у четвртфиналу.
Руне је савладао Григора Димитрова са 3:1 у сетовима.
Многи су били сумњичави око тога да ли је Алкарас довољно квалитетан да направи велике резултате на трави, али ова победа над Беретинијем је показатељ зрелости.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 10.07.2023
СПОРТ
Новак о хаосу на Вимблдону: „Размишљам – да ли да се вратим кући или да останем...“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала