- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Енглези је опет провоцирали, Белорускиња узвратила: „Звижди ми пијана гомила“

© AP Photo / Alberto PezzaliВикторија Азаренка
Викторија Азаренка - Sputnik Србија, 1920, 10.07.2023
Пратите нас
Белоруска тенисерка Викторија Азаренка испала је са Вимблдона, пошто је Украјинка Елина Свитолина била боља и славила после супертајбрејка са 11:9. Завршетак меча донео је и очекивану сцену, јер је Украјинка унапред најавила да се неће руковати са Белорускињом. Био је то повод за бурне реакције...
Азаренка је испоштовала одлуку Укрјинке и на крају меча је отишла само до судије, а потом и погледала у правцу Свитолине и подигла руку, дајући јој до знања да јој честита на победи.
Међутим, после тога енглеска публика је демонстрирала сраман однос према Азаренки, која је жестоко извиждана док је напуштала терен. Тензија је настављена и на конференцији за медије, где су је углавном домаћи новинари провоцирали питањима.
Викторија Азаренка - Sputnik Србија, 1920, 04.07.2023
СПОРТ
Нови доказ западњачког незнања – и жеље за провокацијом
– Шта вам заправо значи гест на крају када сте излазили? Није то потез који радите, питао сам се шта то значи?
„Заправо, немам идеју. Не знам, не бих могла чак ни да ископирам то што сам урадила“, одговорила је Азаренка, која је подигла песнице увис када су јој навијачи звиждали док је напуштала терен.
– Какав однос имате са Свитолином?
„Мој однос са њом? Kако? Мислите кроз цео нас живот или шта? Мислим да ви покушавате на сваки потез да правите велику причу од тога, није поента да радите то. Знам Елину дуго, увек сам имала добар однос са њом, а ситуација је таква каква и то је то. Што више ви, момци, ово чините већим, то ће дуже то да буде тема. За мене то није тема, али много људи воли да прича о томе, не знам, да мења нечије животе, што заправо није случај“, рекла је Азаренка, а затим испрозивала публику:
„Не могу да контролишем публику. Нисам сигурна да су схватили шта се десило. Вероватно је у питању много алкохола. Пимс се пије током читавог дана.“
– Мислиш ли да си ти жртва у овој ситуацији?
„Жртва? Жртва због тога што неко није хтео да се рукује са мном? Молим вас...“
Арина Сабаленка - Sputnik Србија, 1920, 08.07.2023
СПОРТ
Провокација или незнање? Белорускиња је поново мета
– Како променити перцепцију коју публика има о теби?
„Не знам. Осећам да сам прилично доследна у последњих 18-19 месеци. Нисам урадила ништа лоше, али понекад имам другачији третман. Она (Свитолина) не жели да се рукује са белоруским и руским играчима. Поштујем њену одлуку. Шта је требало да урадим? Да останем и да чекам. Не постоји ништа што бих могла да урадим, а да би било исправно. Ако желите да наставите да причате о томе, изнесите то, направите велику ствар, наслове, шта год да је, наставите...“
На крају је чувена тенисерка из Белорусије покушала да укаже на још једну чињеницу:
„Мислим да је био одличан меч. Ако ће се људи фокусирати само на руковање или публику, прилично пијану публику, звиждање на крају, то је штета. То је вероватно оно што је на крају дана. То је био тениски меч, само тениски меч. Овде се не мења живот. Играмо тенис, радимо свој посао и то је то“, закључила је Викторија Азаренка.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 10.07.2023
СПОРТ
Кад Новак наштелује главу за Гренд слем
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 09.07.2023
СПОРТ
Краљ тај-брејкова води 2:0 у сетовима – „полицијски час“ прекинуо дуел
Матео Беретини - Sputnik Србија, 1920, 09.07.2023
СПОРТ
Препорођени Италијан шаље кући фаворите – нека се спреми Алкарас
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала