- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Лавров: Украјински сукоб траје јер Запад жели да победи Русију рукама кијевских марионета

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаМинистар спољних послова Русије Сергеј Лавров
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2023
Пратите нас
Конфронтација у Украјини се неће завршити док Запад не одустане од опсесивне идеје да Русији нанесе стратешки пораз посредством Кијева, изјавио је министар иностраних послова Русије Сергеј Лавров у интервјуу индонезијском издању „Компас“.

„Зашто оружана конфронтација у Украјини не престаје? Одговор је веома једноставан – она ће трајати док Запад не одустане од планова очувања своје доминације и опсесивне идеје да нанесе Русији стратешки пораз рукама својих кијевских марионета. За сада нема знакова промене таквог става и видно је да Американци и њихови вазали настављају да грозничаво пумпају Украјину оружјем и гурају председника Украјине Владимира Зеленског да наставља борбена дејства“, рекао је Лавров.

Он је, поред тога, истакао да се тренутна фаза међународних односа не представља нови Хладни рат, већ да је прикладније говорити о процесу успостављања мултиполарног светског поретка.

„Ово је објективан процес. Сви виде да нови центри доношења глобално важних одлука јачају своје позиције у Евроазији, Азијско-пацифичком региону, на Блиском Истоку, у Африци, Латинској Америци“, нагласио је шеф руске дипломатије.

Према његовим речима, Запад игнорише иницијативе за решавање украјинског питања, које долазе од земаља у развоју, укључујући из Индонезије.
Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2023
СВЕТ
Столтенберг: Ако Украјина не победи Русију, њено чланство у НАТО изгубиће на актуалности
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала