- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

У Новом Саду трљају руке због Сергејеве одлуке

© AP Photo / Francisco SecoСергеј Милинковић-Савић
Сергеј Милинковић-Савић - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2023
Пратите нас
Председник Лација Клаудио Лотито прихватио је понуду Ал Хилала за Сергеја Милинковић-Савића од 40 милиона евра, а део новца биће уплаћен и Војводини као једном од матичних клубова српског фудбалера.
Према правилнику ФИФА о солидарности Војводина ће добити око 1,2 милиона евра, а око 800.000 ће бити уплаћено белгијском Генту.
Наиме, према правилнику Међународне куће фудбала (ФИФА) основни матични клуб, што је у случају Сергеј Милинковић-Савића Војводина, има три одсто приликом сваког трансфера фудбалера.
Простом рачуницом, ако се узме у обзир да се помиње обештећење у износу од 40 милиона евра, дође се до закључка да ће „старој дами“ српског фудбала припасти сума од 1,2 милиона евра.
Како је искусни везиста Лација и стандардни репрезентативац Србије ушао у последњу годину уговора са клубом из Рима, тако је постало јасно да обештећење више неће износити тако високу цифру, како се раније спекулисало о износима од чак 100 и 140 милиона евра.
Нема дилеме да би износ био мањи да је Сергеј одлучио да пређе у неки од клубова Старог континента, док би у случају да остане још шест месеци на Олимпику, Сергеј могао без обештећења да напусти Лацио.
Тада Новосађанима не би припало ништа, па је јасно да су навијали да што пре дође до реализације трансфера и тога да председник небескоплавих из Рима Клаудио Лотито прихвати понуду Ал Хилала, што је и учинио.
Погледајте нову епизоду емисије Спутњик спорт.
Александар Митровић - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2023
СПОРТ
Сергеј преломио – да ли ће арапске паре одвести Митровића далеко од велике позорнице?
ФСС - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2023
СПОРТ
Српска деца ће са клупе на трибину – странци су постали Срби!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала