- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

На 35 степени до 3.151 метра – као да сутра не постоји!

© AP Photo / Thibault CamusТур д'Франс
Тур д'Франс - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2023
Пратите нас
Као да сутра не постоји – тако су бициклисти извозали десету етапу Тур д'Франса у којој је победу однео Шпанац Пељо Билбао, а Словенац Тадеј Погачар и даље „јури“ заостатак за Јонасом Вињегором.
Веома тешку етапу дугу 167 километара од Вулканије до Исоара бициклисти су извозали у невероватном ритму, с обзиром на то да се ради о брдској етапи.
Бициклисти су се „попели“ на укупно 3.151 метар висине, на 35 степени Целзијуса, а етапа је била веома тешка за оне који су намеравали да побегну од групе и траже победу.
Тек у другом делу етапе формирала се група од 14 бициклиста у бегу, али је група успевала да остане све време на мање од три минута заостатка.
Међу „бегунцима“ најбоље је прошао Билбао који је са 11. скочио на пето место у генералном пласману и уписао је прву победу за Шпанију после пет година и тријумфа Омара Фраилеа у једној од етапа.
Осим њега није било промена у генералном пласману, Вињегор је и даље лидер, а Погачар заостаје 17 секунди пред наредну етапу у којој се очекује доминација спринтера.
Роман Сафијулин - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2023
СПОРТ
Магична прича сјајног Руса – од „како се игра“ до историјског резултата
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала