- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Британци пишу: Митровић је спреман, чека се Фуламово „да“

© AP Photo / Zac GoodwinАлександар Митровић
Александар Митровић - Sputnik Србија, 1920, 12.07.2023
Пратите нас
Александар Митровић прихватио је понуду Ал Хилала и спреман је да каријеру настави у Саудијској Арабији, пише британски Скај спорт. Чека се Фулам који испред себе има понуду пребогатог арапског клуба од 30 милиона евра на име обештећења у замену за услуге српског голгетера.
Као гром из ведра неба у уторак је одјекнула вест у српској фудбалској јавности да би најбољи стрелац у историји фудбалске репрезентације Србије каријеру могао да настави на Блиском истоку и то у клубу који је пред реализацијом трансфера Сергеја Милинковић-Савића из Лација.
Дуо Орлова могао би да се сјати у Ријаду и да заједно брани боје Ал Хилала, који је већ у своје редове довео Рубена Невеса из Вулверхемптона за обештећење од 55 милиона фунти, док је из Премијер лиге стигао и штопер Челсија Калиду Кулибали.
Митровић је, према информацијама британских медија, пре свих Скај спорта и Сана, поручио челницима клуба из Лондона да је спреман за нови изазов у каријери, а то значи да је спреман да крене стопама Кристијана Роналда, који је први повукао ногу и отишао у Саудијску Арабију.
„Извори блиски фудбалеру открили су да је Митровић вољан да напусти Премијер лигу и да заигра у Про лиги Саудијске Арабије“, наводи се у тексту Скај спорта.
Митровић је претходне сезоне у дресу Фулама постигао 14 голова у Премијер лиги на 24 утакмице, док би та бројка вероватно била и већа да у другом делу сезоне Србин није кажњен с осам утакмица суспензије.
Овог лета уследио је велики напад с Блиског истока, јер тамошњи клубови на челу са Ал Хилалом, Ал Насром и Ал Итихадом одводе најбоље из Европе, а за то папрено плаћају.
Прва „бомба“ овог лета био је Карим Бензема који је напустио Реал Мадрид после 14 година зарад 200 милиона евра по сезони. Тренутно главну реч у светском фудбалу води Ал Хилал, који осим Серегеја Милинковић-Савића и Александра Митровића, хоће да „потпише“ и Бернарда Силву из Манчестер ситија.
Прича се о обештећењу од 70 милиона евра колико би ишло „грађанима“, док би Силва за две године инкасирао око 150 милиона евра.
Александар Митровић - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2023
СПОРТ
Сергеј преломио – да ли ће арапске паре одвести Митровића далеко од велике позорнице?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала