- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Американци не враћају Филипа Звезди

© Sputnik / Лола ЂорђевићКошаркаш Црвене звезде Филип Петрушев
Кошаркаш Црвене звезде Филип Петрушев - Sputnik Србија, 1920, 12.07.2023
Пратите нас
Филип Петрушев, српски кошаркаш, неће се враћати после НБА Летње лиге у Црвену звезду, већ ће од наредне сезоне играти за Филаделфију. Ник Нурс, тренер тог тима, случајно је потврдио вест рекавши да ће српски кошаркаш бити у ростеру.
Сјајну сезону одиграо је Филип Петрушев у Црвеној звезди, али београдски клуб изгледа није успео да задржи великог талента јер је и Филаделфија задовољна Филиповим партијама у НБА Летњој лиги.
Док се наговештавало да ли ће се Петрушев вратити у Србију, дилему је окончао Ник Нурс, тренер Филаделфије и то сасвим случајно говорећи о плановима са младим играчима.
„Дајемо нашим младим играчима много минута... ту су Џејден Спрингер и Лу Кинг, а ту је и Филип, који ће бити у нашем 'ростеру' за ову годину. Исто тако, покушавамо и тактички да се надоградимо“, рекао је Нурс и тиме потврдио да Филип остаје у Америци.
Прошле године српски кошаркаш је такође наступао на Летњој лиги, после чега је играо за Црвену звезду и био изузетно важан шраф тима Душка Ивановића који му је доделио значајну улогу.
Било је питање времена када ће Филаделфија одлучити да задрши Петрушева који није успео да се докаже после епизоде у Ефесу, али јесте у дресу Звезде, на шта су Сиксерси очигледно одмах реаговали.
После неколико одиграних утакмица у Летњој лиги, српски кошаркаш нашао се и на листи 15 најбољих младих играча који нису из Америке.
Петрушев који је рођен 2000. године је бивши студент колеџа Гонзага, а НБА каријера смеши му се још до 2021, године када је као 50. пик изабран на драфту од стране Филалдефије.
Професионалну каријеру српски кошаркаш започео је у Меги где је био најбољи играч АБА лиге у 2021. години. Исте године забележио је и дебитантски наступ за репрезентацију Србије.
Погледајте ново издање емисије Спутњик спорт.
Никола Милутинов - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2023
СПОРТ
Никола је спреман да стане под заставу Србије: „Желим да будем део тима“
Никола Јокић, Денвер - Мајами, прва утакмица финала - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2023
СПОРТ
НБА легенда упоредила Јокића с нилским коњем
Никола Јовић - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2023
СПОРТ
Срби одушевили Америку – Никола и Филип на листи најбољих
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала