- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ: Давање гаранција безбедности Украјини - погрешно и опасно

© Sputnik / Алексей МайшевПоглед на московски Кремљ
Поглед на московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 12.07.2023
Пратите нас
Портпарол Кремља Дмитриј Песков назвао је погрешном и опасном намеру Г7 да дају гаранције безбедности Украјини, јер се на тај начин задире у безбедност Руске Федерације.

"Сматрамо ово крајње погрешним и потенцијално веома опасним. Јер давање било каквих безбедносних гаранција Украјини, ове земље заправо занемарују међународни принцип недељивости безбедности. То јест, дајући безбедносне гаранције Украјини, задиру у безбедност Руске Федерације. То је немогуће. То ће имати веома, веома негативне последице у средњорочној, дугорочној, па чак и у краткорочној перспективи“, рекао је Песков новинарима.

"Надамо се да ће се ови гласови некако чути и мудрост показати. Јер у супротном, оваквим одлукама ове земље заправо чине Европу много опаснијом у наредних много, много година. Они нам раде лоше ствари, што ћемо ми узети у обзир за даље“, упозорио је он.
Јуче је у Вилњусу завршен први радни дан самита НАТО. Према завршном саопштењу које је објавио генерални секретар Јенс Столтенберг, учесници самита донели су одлуку да не траже од Украјине да испуни Акциони план за чланство у НАТО, а такође су одобрили вишегодишњи програм војне помоћи земљи. Чланице су обећале да ће позвати Украјину у Алијансу „када сви услови за то буду испуњени“, али тек након завршетка сукоба.
Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 12.07.2023
РУСИЈА
Захарова исмејала Кулебу: Требало је раније да сазнате правила игре са Западом
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала