- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Британци казнили младу Рускињу: „Погрешна одлука“

© AP Photo / Christophe EnaМира Андрејева
Мира Андрејева - Sputnik Србија, 1920, 12.07.2023
Пратите нас
Руско чудо од детета 16-годишња Мира Андрејева кажњена је 7.255 евра због неспортског понашања у мечу осмине финала Вимблдона против Американке Медисон Киз. Британци су се строго држали правилника када је у питању бацање рекета, док ће с друге стране млада Рускиња која поседује шампионске манире, морати да научи да контролише емоције.
Емоције су саставни део сваког спорта и нешто са чиме је изузетно тешко изборити се када је притисак велики, или се сусретнете са неправдом или одлуком која вам се не допада, иако је можда исправна.
Арина Сабаленка - Sputnik Србија, 1920, 12.07.2023
СПОРТ
Белорускиња у полуфиналу Вимблдона!
Стиче се утисак да је управо то случај са оним што се догодило девојчици рођене у Краснојарску 2007. године, која је живела бајку на Вимблдону, где је заустављена на путу ка четвртфиналу, а стигла је из квалификација.
Ролеркостер емоција доживела је Мира Андрејева у тренуцима када се „ломио“ меч против 12 година старије и далеко искусније Американке Киз. Имала је Рускиња комфорних 1:0 у сетовима, касније и 4:1 и брејк лопту за капиталних 5:1, али је на крају изгубила други сет после тајбрејка, што је резултирало бацањем рекета у правцу њене столице.
Тада се, као што правило и налаже, све завршило упозорењем судије из столице. Али, није се на томе завршило. Медисон Киз водила је 5:2 у одлучујућем сет и при изједначеном резултату на сервис Рускиње уследио је врхунац. Мира тврди да се оклизнула и пала, да је проклизала и да је рекет испао из руке, али је судија Луиз Енгзел то окарактерисала као бацање рекета после клизања.
И – Мира је кажњена! Поен је додељен Медисон Киз, која је дошла до брејк лопте, уједно и меч лопте коју је затим искористила. Такав епилог разбеснео је младу Рускињу која се сударила с бујицом емоција, због чега је пружила руку само противници, док је у широком луку заобишла судију.
„Нисам бацила рекет, оклизнула сам се и пала. Рекет је испао. Била је то погрешна одлука судије што је довело до инцидента и тога да се не рукујемо. Кључна је тачка била, кључна фаза меча, а она је донела контроверзну одлуку. Нисам имала намеру да бацим рекет, већ сам се оклизнула и тако је испало. Можда је деловало као да сам бацила рекет. Не знам, нисам гледала поновљени снимак, али она је донела одлуку и сада је готово. Није донела праву одлуку ако мене питате и зато нисам хтела да се рукујем“, објаснила је Мира.
Андрејева која има само 16 година већ прави велике ствари на ВТА туру где је први меч у сениорској конкуренцији на највећој сцени одиграла тек у мају ове године, а на Ролан Гаросу је баш као и на Вимблдону после квалификација успела да наниже још неколико великих победа и скалпова.
Миру која је на Вимблдон стигла као 102. тенисерка планете очекује скок на 64. позицију ВТА листе и јасно је да је пред њом блистава каријера, само ће баш као и већина великих шампиона, почев од Роџера Федерера, морати да научи што пре да се избори са емоцијама у критичним ситуацијама.
Велика ствар за „руско чудо“ је што ће убудуће због уласка у Топ 100 аутоматски бити део највећих турнира, и неће морати да троши енергију и емоције у квалификацијама.
Погледајте нову епизоду емисије Спутњик спорт.
Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 12.07.2023
СПОРТ
Новак продужио агонију Руса дугу шест година: „У Србији сам имао среће“
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2023
СПОРТ
Новак: Знам да сви хоће да ме победе, али – не дешава се
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала