- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Званично: Растали се Тадић и Ајакс!

© AFP 2023 / OLAF KRAAKДушан Тадић
Душан Тадић - Sputnik Србија, 1920, 14.07.2023
Пратите нас
Оно што што се наслућивало током дана, у вечерњим сатима добило је и званичну потврду – Душан Тадић и Ајакс су се разишли, саопштио је клуб из Амстердама.
Холандски медији су објавили, а српски преузели да ће организатор игре „копљаника“ и капитен фудбалера Србије бити слободан у избору нове средине, а за његове услуге заинтересован је турски Бешикташ.
Ајакс се на званичном сајту и на друштвеним мрежама огласио о томе да ће њихов доскорашњи лидер на терену и човек који је оставио неизбрисив траг у славном холандском клубу, напустити екипу годину дана пре истека уговора.

„Душан Тадић напушта Ајакс, прекид сарадње моментално ступа на снагу. Клуб је испоштовао жељу фудбалера да се раскине важећи уговор. Србин је имао уговор са Ајаксом до јуна 2024. године, али је прекид у петак увече ступио на снагу“, наведено је у Ајаксовом саопштењу.

Разлог због ког су се разишли Ајакс и Тадић, наводно је било незадовољство 35-годишњег Србина који је био разочаран лошом сезоном, уједно и лошим односом са новим спортским директором Свеном Мислинтатом који га током летње паузе ниједном није контактирао, што је у прошлости било незамисливо.
„Одлука да напустим клуб је била тешка, али сам је донео. Верујем да је ово прави моменат. Мислим да је добра ствар, не само за мене, већ и за клуб, како бисмо имали нови почетак. Време проведено у Ајаксу и успехе које смо остварили дају ми неописив осећај који никада пре нисам искусио у каријери. Желим да се захвалим навијачима на прелепом времену које смо провели заједно. Ако мене питате, ово није коначно збогом. Увек ћу бити део Ајакса и надам се скором повратку у Амстердам, у другачијој улози. Улози тренера“, рекао је српски ас из Бачке Тополе.
Душан Тадић је за Ајакс одиграо 296 утакмица, постигао је 119 голова уз 140 асистенција. Спекулише се да ће Тадић каријеру наставити у редовима Бешикташа, који Србину нуди годишњу плату у износу од 3,5 милиона евра, а спреман је уговор на 2+1 годину.
Рикардо Гомеш - Sputnik Србија, 1920, 14.07.2023
СПОРТ
Партизан повео, па положио оружје и пред Штурмом
Душан Тадић, Ајакс - Sputnik Србија, 1920, 14.07.2023
СПОРТ
Тадић је терен заменио канцеларијом – шта се то „кува“ у Амстердаму?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала