- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Партизан повео, па положио оружје и пред Штурмом

© Фото: Скриншот/Јутјуб/ФК ПартизанРикардо Гомеш
Рикардо Гомеш - Sputnik Србија, 1920, 14.07.2023
Пратите нас
Фудбалери Партизана поражени су у последњем мечу на припремама у Аустрији од Штурма, и то после преокрета, резултатом 2:1. Црно-бели су повели преко повратника Немање Николића, да би Аустријанци изједначили до одласка на одмор, док су у наставку постигли још гол и славили.
Добро се држао и добро је изгледао тим који с клупе води Игор Дуљај у двобоју са аустријским представником који ће се надметати у квалификацијама за Лигу шампиона, али је на крају поново поражен. Баш као и против Бохемијанса (2:0).
Партизан је на припремама у Словенији славио против нижелигаша Песнице резултатом 5:0, и Драве (3:0), али је касније у две озбиљније провере, оба пута положио оружје, што би требало да буде јасна опомена пред изазове који очекују црно-беле на путу ка Лиги конференција.
Душан Тадић - Sputnik Србија, 1920, 14.07.2023
СПОРТ
Званично: Растали се Тадић и Ајакс!
Савршено је почео сусрет за црно-беле, с обзиром на то да је нападач Немања Николић који је недавно одбацио могућност да пређе из Војводине на Кипар, и вратио се по четврти пут у Хумску, постигао ефектан погодак већ у седмом минуту.
На асистенцију брзоногог Холанђанина Квинсија Менига закуцао је лопту под пречку у ближи угао за славље црно-белих. Штурм је стигао до поравнања резултата у 37. минуту после једанаестерца који је претходно скривио Александар Филиповић, играјући руком у свом казненом простору. Сигуран "с креча" био је Јакоб Јанчер, што је уједно био и резултат после првих 45 минута.
На полувремену је Дуљај направио две измене, изашао је Николић, ушао Андрија Павловић, док је Самед Баждар заменио Немању Трифуновића. Није се дуго чекало на нови гол у мрежи Партизана, ком је претходила лоша реакција дефанзиваца Партизана.
Наиме, Илић је у намери да отклони опасност испред свог гола, напуцао Светозара Марковића, а се од новог капитена црно-белих одбила право у Партизанову мрежу.
Партизан се после пораза од Штурма враћа с припрема из Словеније у Београд.
Душан Тадић, Ајакс - Sputnik Србија, 1920, 14.07.2023
СПОРТ
Тадић је терен заменио канцеларијом – шта се то „кува“ у Амстердаму?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала