- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Енигма Миротић – две реалне опције од којих је једна Партизан

© AFP 2023 / INA FASSBENDERНикола Миротић
Никола Миротић - Sputnik Србија, 1920, 14.07.2023
Пратите нас
Где ће Никола Миротић? То је питање које и даље мучи Европу и Евролигу. Тренутно постоје две реалне опције: Да остане у Барселони, можда чак и у Б тиму, и да пређе у Партизан. Наравно, није искључено да се прича додатно закомпликује и да се појави неко треће решење, а већ је умршена као ниједна скорије на Старом континенту.
Главни проблем у целој причи је што Миротић има још две године уговора са Барселоном, а свака година клуб кошта 11.000.000 евра.
Како Спутњик сазнаје, постоји опција да Миротић добије 75% уговора и да напусти клуб, али и да Барселона не пристане на то, па да онда мора да плаћа цео уговор, а да Миротић заврши можда чак и у Барселони Б. За сада комуникација између клуба и агенције која заступа Миротића није на највишем нивоу.

Ако Миротић оде у Барселону Б, или једноставно не успе да оде из Барселоне, изгубио би две сезоне каријере и то пред не тако далеки крај исте, а шпански тим би изгубио 22.000.000 евра. Не делује да се то икоме исплати, али...

За Миротића су поред Партизана били (или још јесу) заинтересовани и Олимпијакос, и Монако и Олимпија из Милана и Панатинаикос и Црвена звезда.
Олимпијакос је решио позицију четири довођењем Лука Сикме из Албе, тако да Пирејци више нису у игри. Монако се надао да ће продати Донта Хола у НБА и од тих пара довести Миротића, али ни то се неће десити јер Хол остаје у Кнежевини.
Европски медији већ су известили да су Панатинаикос и Олимпија из Милана испали из трке, тако да је реална опција да Миротић заврши у Србији, највероватније Партизану, али даће и Црвена звезда до краја све од себе да га потпише.
Још једна предност два српска клуба је што могу да чекају Миротића дуже од осталих европских тимова, а тренутно је Партизан на пол-позицији.
Најважније је у целој причи да Миротић заврши са Барселоном, а биће ту правних потешкоћа.
Занимљиво је и да Барселона жели да, после Вилија Ернангомеса доведе и Хуанча Ернангомеса, али је проблем што то не може да уради док не реши проблем са Миротићем.

Да ствар буде још запетљанија, Миротић и Хуанчо Ернангомес имају истог менаџера. Менаџер каже да приче око Ернангомеса нема док се не заврши прича око Миротића. А, клуб са друге стране не жури...

Наводно је и Лук Сикма био на корак од потписа за Барселону, али је отишао у Олимпијакос зато што се Барса ипак окренула Ернангомесу. Што само говори да Барселона играчки не рачуна на Миротића. Иако је он још на папиру играч шпанског клуба.
На све то, Барселона свакога дана губи 31.000 евра док не реши спор са Миротићем.
Кошаркаша сага каква се не памти... Партизан се нада најбољем исходу.
Никола Јокић Леброн Џејмс - Sputnik Србија, 1920, 14.07.2023
СПОРТ
Јокићева „метла“ је била узрок драме – а све је само блеф самопроглашеног краља
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала