Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Петковић: Курти открио карте и признао шта му је циљ

Пратите нас
Поистоветивши своју полицију са злочиначком организацијом каква је ОВК, која је одговорна за смрт хиљада цивила, како Срба, тако и политичких неистомишљеника и Србији лојалних Албанаца, Аљбин Курти је коначно отворио своје карте и признао шта му је циљ – терор и истребљење, рекао је Петар Петковић, директор Канцеларије за Косово и Метохију.
Аљбин Курти је, изјавивши да је његова полиција наследник такозване „Ослободилачке војске Косова“, много тога објаснио, и сада, чак и они који су одлучивали да затворе очи пред терором на северу Косова и Метохије, не могу да остану неми пред овако јавним признањем милитантне политике Приштине, навео је Петковић.
„И заиста, Куртијева полиција је на северу Косова и Метохије користила исте методе насиља и застрашивања које је користила и терористичка ОВК, јер на мети њиховог терора протеклих недеља нашли су се сви – од деце до стараца, а људи се отимају, аутоматским оружјем напада се на голоруке цивиле, читавом једном народу се у нескривено фашистичком маниру ускраћује право на постојање“, каже Петковић.
Директор Канцеларије за КиМ поставио је питање „иностраним спонзорима Куртија и његове клике“:
„Какав простор можемо да имамо за дијалог и деескалацију када онај који је за садашњу ситуацију одговоран, не само да не показује способност да делује рационално и одступи, већ износи нескривене претње физичком опстанку Срба на Косову и Метохији?“
„Поистоветивши своју полицију са злочиначком организацијом каква је ОВК, која је одговорна за смрт хиљада цивила, како Срба, тако и политичких неистомишљеника и Србији лојалних Албанаца, Курти је коначно отворио своје карте и признао шта му је циљ – терор и истребљење“, каже Петковић.
Курти, као роб сопствених комплекса, изједначавајући тзв. косовску полицију и ОВК, де факто се ставио на чело партијске и идеолошке паравојске, и његов сан да постане ратни поглавица се лагано остварује, само што је његов сан кошмар за све разумне и мирољубиве житеље Балкана, саопштено је из Канцеларије за КиМ.
„Курти је данас својом изјавом, такође, потврдио сву оправданост захтева Срба на северу Косова и Метохије за повлачење припадника приштинске партијске полиције са тог подручја, јер добили смо и јавно признање да то није никаква полиција, већ да је реч о злочиначкој формацији“, закључује се у саопштењу Петра Петковића.
Косовска полиција у Косовској Митровици - Sputnik Србија, 1920, 14.07.2023
СРБИЈА
Курти: Косовска полиција је наставак ОВК
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала