- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захарова: Вучић је у праву

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаПортпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова
Портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 14.07.2023
Пратите нас
Председник Украјине Владимир Зеленски не би требало да брине због тога што Украјину не примају у НАТО, него зато што више нема државу, изјавила је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова за телевизију „Русија 24“.
Руски водитељ је упитао Захарову да прокоментарише изјаву председника Србије Александра Вучића „који је саветовао Зеленском да се не брине због тога што његову земљу нису примили у НАТО“. Новинар је такође подсетио на Вучићеву изјаву да Запад спрема за Кијев „велике и дивне ствари за крај године“.

„По мом мишљењу, он је у праву да би Зеленски, вероватно, најмање требало да се брине по питању тога што Украјину не примају у НАТО. Он има много других, важнијих разлога за узнемиреност – нема више државу, нема људе, нема индустрију, нема производњу, нема политичке странке, цивилно друштво, нема никаквих слобода“, прокоментарисала је Захарова.

С тим у вези она је подсетила на ограничења употребе руског језика у Украјини.
„На милионе књига је спаљено, исто као што је био случај у Трећем рајху – никако другачије, него баш исто тако. За сваку реч човека могу везати на улици и одвести у некакве казамате. Људе терају на фронт, везују за стубове, поливају фарбом, туку – то су разлози за праву узнемиреност“, додала је Захарова.
Како је истакла, Зеленском је било важно да сада уђе у НАТО како би сачувао границе, јер приликом уласка у Алијансу све чланице би требало да признају земљу у оквиру њених граница.
„Међутим, за читав низ чланица НАТО та прича није затворена, напротив – то питање је отворено, првенствено за Пољску“, оценила је Захарова.
Председник Украјине Владимир Зеленски - Sputnik Србија, 1920, 12.07.2023
Специјална операција у Украјини
Зеленски признао: Партнери нас неће деценијама подржавати
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала