- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Звезда наставила са звучним појачањима – стигао и Литванац!

© AFP 2023 / WANG ZHAOРокас Гедраитис
Рокас Гедраитис - Sputnik Србија, 1920, 15.07.2023
Пратите нас
Кошаркашки клуб Црвена звезда не престаје са појачањима. Три у само два дана, а последњи „потпис“ у низу јесте литвански шутер Рокас Гедраитис, који се разишао са Басконијом.
У петак су на Малом Калемегдану одјекнуле две "кошаркашке бомбе" Џоел Боломбој који поседује руски пасош и Американац Мајк Тоби.
Оно што је започето и обелодањено у упетак, настављено је у суботу. У преподневним сатима Звезда је на свом званичном сајту потврдила да је њен нови кошаркаш Рокас Гедраитис.
Он се у петак разишао са Басконијом, после чега је експресно договорена сарадња са београдским црвено-белима. Реч је о изванредном шутеру који може да одговори на позицијама два и три. Чини се да пресудну улогу код његовог избора имало то што је већ сарађивао са тренером Звезде Душком Ивановићем.
Звезда и Литванац потписали су једногодишњи уговор. Литванац висок 201 центиметар има завидно искуство изграња у Евролиги, где је прошле сезоне просечно бележио преке 10 поена, док током неколико сезона играња у Евролиги има 11,9 поена у просеку.
Када су проценти шута за три поена у питању, литванског крило има 37,5 одсто успешности. За два поена је проценат 55,1, док код слободних бацања износи 82,5 одсто.
Гедраитис има 30 година, каријеру је почео у Литванији, док се на европској позорници доказао у дресу Албе из Берлина.
Звезда је обавестила јавност о доласку Литванца Гедраитиса, као и да ће наставити са довођењем нових играча.
Увелико се прича о томе да је Звезда завршила и „потпис“ Шабар Нејпира, америчког плејмејкера, који би требало да замени Аргентинца Факунда Кампаца који је напустио Мали Калемегдан.
Гедраитис је иначе седмо појачање Црвене звезде до сада, а стигао је после повратника Дејана Давидовца, Марка Симоновића, Милоша Теодосића, Адама Ханге, Мајка Тобија и Џоела Боломбоја.
Данте Егзум - Sputnik Србија, 1920, 15.07.2023
СПОРТ
Партизан се опростио, Далас поздравио Дантеа – позната и плата
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала