- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Маск: САД шаљу касетну муницију Кијеву из очаја и понижавају се

© AP Photo / Susan WalshДиректор компаније "Тесла" Илон Маск
Директор компаније Тесла Илон Маск - Sputnik Србија, 1920, 15.07.2023
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе шаљу Украјини касетну муницију из очаја, безуспешно покушавајући да промене исход украјинског сукоба и понижавајући се, сматра амерички бизнисмен и милијардер Илон Маск.

„Нестало нам је обичне муниције за Украјину, па им сада шаљемо касетне бомбе из очаја, понижавајући се, а без промене исхода, написао је он на Твитеру.

Поред тога, Маск је захвалио америчким конгресменима који су раније гласали за амандман којим се забрањује Сједињеним Америчким Државама да испоручују Украјини касетну муницију, која на крају није била усвојена, истакавши да су „покушали да зауставе обезвређивање Америке“.

„Русија има најмање четири пута више артиљерије од Украјине и 10 пута више муниције“, додао је Маск.

Он је претходно упозорио на негативне последице испоруке америчке касетне муниције Украјини. Такође је указао на лицемерност таквог поступка.

„Ништа добро из тога неће испасти“, написао је он на Твитеру и подсетио да су САД увек осуђивале оне који су користили ту врсту муниције, а сада их и саме шаљу за примену у борбама.

„Судбина воли иронију али мрзи лицемерје“, прокоментарисао је он.
Раније је директор за операције здруженог штаба Пентагона генерал Даглас Симс потврдио да је Вашингтон већ предао касетну муницију Украјини.
Такође је нагласио да је Украјина добила ову врсту муниције не само од САД, него и од других држава.
Администрација председника САД Џозефа Бајдена 7. јула објавила је нови пакет војне помоћи Украјини који укључује касетну муницију. Помоћник америчког председника за националну безбедност Џејк Саливан саопштио је да је Вашингтон одлучио да испоручи Украјини касетну муницију, чијој се употреби противе Уједињене нације.
Доналд Трамп на аеродрому у Минесоти - Sputnik Србија, 1920, 12.07.2023
СВЕТ
Трамп: Испорука касетне муниције Украјини може да доведе до трећег светског рата
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала