- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Председник Светског савеза старовераца: Папа ће се позабавити ослобађањем митрополита Кијевске лавре

© AP Photo / Domenico StinellisПапа Фрања
Папа Фрања - Sputnik Србија, 1920, 15.07.2023
Пратите нас
Папа Фрања одазвао се на позив руског патријарха Кирила и позабавиће се ослобађањем старешине Кијевско-печерске лавре, митрополита Павла, рекао је за Спутњик председник Светског савеза старовераца Леонид Севастјанов. Како је додао, папа сматра да су разлози за хапшење митрополита политички и верски што је недопустиво.
Подсетимо, раније данас руски патријарх је позвао УН, ОЕБС и поглаваре цркава, укључујући папу, да предузму мере у циљу заштите старешине Кијевско-печерске лавре коме је јуче казна преиначена из кућног притвора у затвор уз могућност кауције од 33 милиона гривни (893, 5 хиљаде долара).
„Разговарао сам лично са папом. Рекао ми је да зна за обраћање патријарха Кирила и да ће се позабавити питањем ослобађања митрополита Павла. Не знам како ће то да уради, да ли ће можда да изда званично саопштење или да напише писмо или путем дипломатских канала. Али чињеница је да је реаговао на обраћање патријарха Кирила“, рекао је Севастјанов.
Он је додао да папа сматра да су хапшења из политичких или верских разлога недопустива, посебно вођа верских заједница, у конкретном случају митрополита Павла.
Патријарх московски и целе Русије Кирил служи божићну литургију у Храму Христа Спаситеља - Sputnik Србија, 1920, 15.07.2023
РУСИЈА
„Може умрети у притвору“: Руски патријарх позива да се заштити старешина Кијевске лавре
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала