- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски МИП о покушају убиства Симоњан и Собчак: Потврда терористичког карактера режима Зеленског

© Sputnik / Vladimir Vyatkin / Уђи у базу фотографијаРуско министарство спољних послова
Руско министарство спољних послова - Sputnik Србија, 1920, 15.07.2023
Пратите нас
Руско Министарство иностраних послова саопштило је, поводом вести да је ФСБ спречио покушај убиства главне уреднице МИА „Русија севодња“ Маргарите Симоњан и водитељке Ксеније Собчак који су припремале украјинске специјалне службе, да се ради о још једном покушају терористичког напада на Русе од стране Кијева под покровитељством Запада.
„Очигледно је да повод за то њена професионална делатност. Маргарита Симоњан редовно добија претње, њено име унето је у различите спискове, није први пут да је спречен покушај убиства у организацији украјинских специјалних служби“, саопштило је Министарство.
Све што се догодило још једном је показало терористички карактер режима Владимира Зеленског који је одговоран за читав низ терористичких напада, наглашавају у Москви.
Министарство је, такође, скренуло пажњу на патолошко лицемерје међународних новинарских организација које је постало политичка традиција западног либерализма. Како су додали, ни не очекују њихову реакцију овим поводом.
Главна уредница МИА Русија севодња коментарише покушај атентата који је организовао Кијев - Sputnik Србија, 1920, 15.07.2023
Симоњан: Постоје ствари страшније од смрти
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала