Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Српска листа: Куртијева изјава потврда да су приштински специјалци терористи

© AP Photo / Visar KryeziuПрипадници тзв. специјалних снага Косова на северном делу Косово и Метохије
Припадници тзв. специјалних снага Косова на северном делу Косово и Метохије  - Sputnik Србија, 1920, 15.07.2023
Пратите нас
Српска листа оценила је данас да је премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти, својом изјавом да је косовска полиција настављач деловања ОВК, дао најбољу потврду њеном захтеву да Влада Србије специјалне, обавештајне и друге структуре илегално присутне на северу Косова и Метохије прогласи за терористичке организације.
Том својом изјавом, пред читавом јавношћу па чак и међународним представницима, Курти је најбоље показао колико му је стало до поштовања права свих грађана и мултиетничности на овим просторима, те да је циљ његове политике етнички чисто Косово и Метохија, указала је Српска листа.
"Да ли је сада јасно међународним представницима да режим Аљбина Куртија и он лично чине све да одврате Србе од уласка у косовске институције или евентуалног повратка у њих, јер он никада није желео искрено да гради суживот између Срба и Албанаца, те да је спреман да поред себе има само оне Србе који су спремни да се одрекну својих предака, свог идентитета и свега српског?", наводи се у саопштењу.
Курти је у петак у Приштини, на церемонији поводом дипломирања 58. генерације нових припадника косовске полиције, изјавио да је "полиција Косова наставак ОВК-а" и да ће њени припадници "бити део историје", пренели су приштински медији.
"Позивамо и малобројне Србе који су стајали мирно пред Аљбином Куртијем, или планирају да се пријаве на неке конкурсе, да се запитају, да ли припадају тим формацијама, да ли заиста желе да наставе путем ОВК и буду њихови следбеници како је то Курти рекао? Да ли желе да следе Куртија у борби против Срба на северу, против Београда и Србије? Да ли желе да их Курти шаље да заједно са постојећим параполицијским јединицама пребијају Србе, пуцају у њих, отимају им земљу и тероришу српску децу?" додаје се у саопштењу.
Припадници РОСУ на Косову и Метохији - Sputnik Србија, 1920, 03.07.2023
СРБИЈА
Српска листа позвала Владу Србије: Куртијеве специјалце прогласити терористичким организацијама
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала