- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Легендарни Швеђанин упозорава: „Алкарас мора да сруши Ђоковића за будућност тениса“

© AP Photo / Manu FernandezНовак Ђоковић и Карлос Алкарас
Новак Ђоковић и Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 16.07.2023
Пратите нас
Матс Виландер, коментатор Еуроспорта, изазвао је Карлоса Алкараса да победи Новака Ђоковића у великом финалу Вимблдона данас од 15 часова.
Легендарни тенисер каже да, ако Шпанац жели да покаже да је лидер нове генерације, мора да победи Ђоковића у великим финалима пре него што се Србин пензионише.
Лако је то рећи, али Новакова форма не даје Шпанцу пуно простора за оптимизам.

„Врло је битно да Алкарас победи Ђоковића у финалу неког Грен слема пре него што Србин оконча каријеру. Важно је за тенис као спорт да шампион буде срушен са трона пре него што оде у пензију, као што је Лејтон Хјуит својевремено оборио Пита Сампраса. То би убризгало нову енергију тенису. Ако Алкарас не успе данас на Вимблдону, онда може да проба на УС опену. Важно је да неко од клинаца победи Новака пре пензије“, оценио је Виландер.

Швеђанин је истакао и разлику између искусног Грен слем играча какав је Новак Ђоковић који игра 35. велико финале и младог тенисера који је тек крочио на велику сцену попут Алкараса.
„Новак ће изаћи на терен и све време играти са 90 одсто снаге. Можда спусти на 85% или повећа на 95% повремено, али биће присутан у игри током целог меча. То је за Алкараса ролеркостер јер ретко ко може да се носи са Новаком у пет сетова. Морате да мењате ритам, а Новак је константан“, подсећа Виландер.
© AFP 2023 / CHRISTOPHE SIMONБивши најбољи тенисер света Матс Виландер
Бивши најбољи тенисер света Матс Виландер - Sputnik Србија, 1920, 16.07.2023
На крају, познати коментатор и некадашњи светски тенисер број један, каже да очекује бољу игру Шпанца него на Ролан Гаросу.
„Једина дилема за Карлоса Алкараса је може ли да уради оно што смо сви ми радили када смо били млади тенисери, правили изненађења вођени адреналином. Играли смо мечеве за које нисмо ни замишљали да ћемо имати прилику, као рецимо Борис Бекер овде у Лондону 1985. године. Могуће је и да ће Алкарас играти 25 одсто боље него до сада јер се то раније дешавало момцима или девојкама. Ту видим шансу“, закључио је Матс Виландер.
Финале Вимблдона између Ђоковића и Алкараса на програму је од 15 часова уз директан текстуални пренос на Спутњик спорту.
Новак Ђоковић и Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 16.07.2023
СПОРТ
Алкарасов тренер потцењује Ђоковића: „Превише га уздижемо, као да је непобедив“
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 16.07.2023
СПОРТ
„Јао, како ме провоцирају, а не знају...“ – Ђоковић о публици на Вимблдону
Онс Жабер - Маркета Вондроушова, финале, Вимблдон, жене - Sputnik Србија, 1920, 15.07.2023
СПОРТ
Тренер је изгубио опкладу, муж чувао мачку, а шампионка командује: „Идемо на пиво“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала