- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Предвиђање се обистинило

© AP Photo / Alberto PezzaliНовак Ђоковић Карлос Алкарас финале Вимблдона
Новак Ђоковић Карлос Алкарас финале Вимблдона - Sputnik Србија, 1920, 17.07.2023
Пратите нас
Пред почетак Вимблдона, Карлос Алкарас, први рекет света, одлучио је да се добро припреми за испит на трави, а те „припреме“ биле су одличне по њега јер је у Квинсу подигао трофеј. После пласмана у полуфинале тог турнира који се играо у јуну, Шпанац је чак и поручио да ће освојити Вимблдон, што се и догодило.
Када је стигао у Квинс и одиграо први меч против Артура Риндеркнеша, француског тенисера, деловало је да Карлос Алкарас још увек не игра добро на трави, али демант је уследио већ наредног меча да би током турнира Шпанац био све сигурнији.
Тежак тест прошао је у четвртфиналу против Бугарина Григора Димитрова, а после те победе Алкарас је имао храбрости да поручи да ће освојити Вимблдон.
„Овај меч је далеко најбољи у мојој каријери на трави. Осећам да имам доста више искуства него претходних година. Зрелији сам на овој подлози. Како будем играо више мечева на трави, моћи ћу да постанем сјајан играч овде. Покушавам да учим од најбољих и све ми је комфорније. Мислим да ћу освојити бар један Вимблдон“, рекао је у јуну Алкарас.
Тачно 23 дана касније тај бар један освојио је Алкарас, али његова игра наговестила је да ће у будућности млади Шпанац готово сигурно освајати још трофеја на енглеској трави. Изненадио је Карлос и Новака Ђоковића који је знао да ће у финалу имати тежак задатак, али не и како се испоставило немогућ.
„Мислио сам да ће проблеме да ми правиш само на шљаци и бетону, али преварио сам се“, рекао је Новак кроз осмех Алкарасу после меча алудирајући на то је млади Шпанац јако брзо научио да се прилагоди и травнатој подлози.
Само шест мечева на Вимблдону одиграо је Алкарас до ове године на претходна два учешћа, али је 20-годишњак после финала поручио да брзо учи па је тако заслужено испит положио са десетком.
Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 17.07.2023
СПОРТ
Алкарас после финала признао: „Мислио сам да не могу да победим Новака“
Новак Ђоковић Карлос Алкарас финале Вимблдона - Sputnik Србија, 1920, 17.07.2023
СПОРТ
Новака је у финалу издао највернији пријатељ – три кобне грешке и пораз који ће болети
Јелена и Стефан Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 17.07.2023
СПОРТ
Шампионска породица Ђоковић – Стефан после финала отишао да честита Алкарасу /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала