- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Русија бруји о издаји и изненадном повратку

© Sputnik / Григорий Сысоев / Уђи у базу фотографијаФутбол. РПЛ. Матч ЦСКА - "Ростов"
Футбол. РПЛ. Матч ЦСКА - Ростов - Sputnik Србија, 1920, 17.07.2023
Пратите нас
Бивши капитен ЦСКА Москве Марио Фернандес шокирао је Русију, након што је потписао уговор са великим ривалом из Санкт Петербурга - Зенитом.
Није Бразилац са руским пасошем прешао директно из ЦСКА у Зенит, али русија бруји о издаји 32-годишњег десног бека и начина на који се све издешавало.
Једанаест година провео је искусни дефанзивац у редовима „армејаца“, да би 2022. године када је почела војна интервенција у Украјини, искористио право и дозволу Међународне куће ФИФА да инострани фудбалери који играју у Русији могу једнострано да раскину уговор.
Фернандес се одселио из Москве са породицом, вратио се у домовину, а његов уговор са ЦСКА био је суспендован на шест месеци. Био је то договор две стране. Шест месеци касније Марио се договорио са Интернасионалом и потписао је уговор с познатим бразилским клубом, као слободан фудбалер.
Ипак, сарадња није дуго потрајала, свега пет утакмица без конкретног учинка. Уследио је нови позив за повратак у Русији, а на опште изненађење, Фернандес је прихватио једногодишњи уговор са Зенитом, уз могућност продужетка сарадње на још годину дана.
Бразилац с руским пасошем добио је годишњу плату у износу од два и по милиона евра. Такав потез разбеснео је све у Москви и све оне који навијају за ЦСКА је су то доживели као „нож у леђа“ и као издају.
Минулог викенда у финалу Суперкупа Русије састали су се управо Зенит и ЦСКА Москва, а тим из Санкт Петербурга славио је после бољег извођења једанаестераца. Биће интересантно видети како ће навијачи „армејаца“ дочекати бившег десног бека, који ће убудуће бранити боје великог ривала Зенита.
Марио је већ стигао поново у Русију, задужио је плаву опрему клуба из Санкт Петербурга и одрадио је тренинг са новим стручним штабом и саиграчима.
Немања Јовић и Страхиња Ераковић - Sputnik Србија, 1920, 17.07.2023
СПОРТ
Москва раширених руку чека „новог Видића“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала