- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Алкарас открио ко му је помогао да победи Новака: „Радио сам све што ми је Мартина говорила“

© Sputnik / Семен Лиходеев / Уђи у базу фотографијаМартина Навратилова
Мартина Навратилова - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2023
Пратите нас
У вимблдонском финалу Новак Ђоковић није био фаворит публике која је из све снаге навијала за младог Карлоса Алкараса, који је имао подршку и Мартине Навратилове, деветоструке шампионке Гренд слема на трави. Чувена тенисерка често није била на Новаковој страни, а Карлосу је дала и један од кључних савета чијим је усвајањем победио српског аса.
Једну од првих честитку после освајања Вимблдона, Карлос Алкарас добио је на ходнику Ол Ингланд клуба од легендарне Мартине Навратилове која је једним делом заслужена за успех младог Шпанца.
Наиме, Навратилова је једном приликом саветовала Карлоса да више игра слајсеве, што је он послушао у финалу, а о томе како му је деветострука шампионка Вимблдона помогла говорио је после освајања другог Гренд слем пехара у каријери.
„Тај њен савет ми је много помогао. Видео сам је после и рекао јој да је њен савет био кључан да победим Ђоковића. Много сам слајсовао лоптицу, радио сам све што ми је говорила, ипак је девет пута била шампионка Вимблдона. Морате да радите шта вам она каже!“, рекао је Алкарас у емисији „Тенис Чанел“
Навратилова подржава Алкараса због његовог талента, али је у финалу Вимблдона посебно навијала за Шпанца јер није велики обожаватељ Новака Ђоковића, иако је српски ас увек имао само речи хвале за њу.
Чувеној тенисерки сметали су и српски навијачи на Аустралијан опену.
“Српски навијачи постају врло емотивни, ми смо имали проблеме са њима и раније у Мелбурну и Сиднеју. Ако буде играо, биће проблема. Некада морате да урадите праву ствар и смирите све, пре него да погоршавате све. Тренутно је Новак личност која све дели. Погледајте... Људи из Србије, сигурна сам да је 95% људи на Новаковој страни, али остатак света је 95% против њега. Нема јасног одговора, али најбоље би било да Новак да оде кући. Али, не мислим да ће то уради“, рекла је једном приликом Навратилова.
Међутим, прослављена тенисерка недавно није могла да порекне да је оно што ради Новак невероватно.
Погледајте ново издање емисије Спутњик спорт.
Алина Корнејева и Мира Андрејева - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2023
СПОРТ
Мира им тек неће дати мира: „Експлозија“ мале Рускиње на великој сцени
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2023
Имате ли минут?
Дијана Ђоковић о Новаковој исхрани
Новак Ђоковић и Борис Бекер - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2023
СПОРТ
Немац је храбро отписао Новака и прогласио новог краља: „Велики ударац“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала