- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Роналдо је имао поруку за Европу и Месија: „Отворио сам Пандорину кутију и затворио врата“

© AP Photo / Hussein MallaКристијано Роналдо, Лионел Меси
Кристијано Роналдо, Лионел Меси - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2023
Пратите нас
Португалски суперстар Кристијано Роналдо који је први повукао ногу и из Европе отишао у Саудијску Арабију, огласио се и поручио да се неће враћати на Стари континент, додавши да је лига у којој он наступа боља од америчке МЛС лиге коју је изабрао његов највећи ривал Лео Меси.
Роналдо има 38 година, али је било прича да би могао да се врати у Премијер лигу јер га је звао Њукасл за повратак на велику сцену због изборене Лиге шампиона. Од тога ништа није било, па је самим тим (п)остало јасно да ће један од најбољих фудбалера света свих времена остади у пребогатој лиги Саудијске Арабије која овог лета доводи најбоље из Европе за астрономске цифре.
Василије Мицић - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2023
СПОРТ
Расте српска колонија у Америци: Мицић званично у Оклахоми за 23,5 милиона
Роналдо је осетио потребу да се огласи и у једном од интервјуа је јасно поручио да су врата за његов повратак у Лига петице и генерално Европу – затворена!
„Никада се више нећу вратити у Европу, то је сигурно. Врата су затворена. Имам 38 година, а европски фудбал је у паду, изгубио је на квалитету. Ценим само Премијер лигу, она је квалитетна и испред осталих је. Португалија има добру лигу, али није топ ниво, а Шпанија је све гора“, рекао је Роналдо после пријатељског меча у ком је његов Ал Наср убедљиво поражен од Селте из Вига резултатом 5:0.
У том мечу заиграо је и Хрват Марцело Брозовић уз Роналда, али није помогао Ал Насру да избегне убедљив пораз на дебију Рафаела Бенитеза на клупи шпанског тима.
Док су у игри били Хрват и Португалац, Ал Наср се држао и имао 0:0 на полувремену. У наставку су измењени и уследио је „рафал“ селте предвођене Рафаелом Бенитезом и чак пет голова у мрежи клуба из Саудијске Арабије.
После меча је Роналдо на инсистирање новинара повукао паралелу и између МЛС Лиге и Саудијске Арабије и одбацио могућност да једног дана заигра у Америци као Лео Меси.
„Лига у Саудијској Арабији је јача од МЛС лиге. Ја сам тај који је отворио Пандорину кутију у Саудијској Арабији јер сада сви желе да пређу тамо. Италијанска лига је била мртва и онда сам потписао за Јувентус и оживео је. Знам да ће се исто десити у Арабији, тек ће долазити најбољи играчи“, самоуверен је у свом стилу Португалац.
Подсетимо, осим Роналда, Бенземе, Кантеа, Невеса, почели су да стижу и српски фудбалери. Први је Сергеј Милинковић-Савић који је прешао из Лација у Ал Хилал, а тамо сада чека и Александра Митровића ког "кочи" Фулам, док је он наводно договорио приватне услове.
Роналдов Ал Наср је баш у понедељак договорио још један озбиљан трансфер, стигао је из француског Ланса Секо Фофана, помиње се и долазак Садиа Манеа који је није снашао у Бајерну по доласку из Ливерпула.
Погледајте нову епизоду емисије Спутњик спорт.
Нови дрес Партизана - Sputnik Србија, 1920, 17.07.2023
СПОРТ
Северина стигао – представљен чувени бордо дрес Партизана /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала