- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Ја сам мета, ал' Новак је најбољи“ – Алкарасова лекција Надалу и Федереру

© AP Photo / Alberto PezzaliНовак Ђоковић Карлос Алкарас финале Вимблдона
Новак Ђоковић Карлос Алкарас финале Вимблдона - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2023
Пратите нас
После освајања другог Гренд слем трофеја са само 20 година и уласка у 29. недељу као први тенисер планете, Карлос Алкарас сматра да је најбољи тенисер света и даље Новак Ђоковић и да мора да добије макар још неколико сличних мечева попут финала Вимблдона како би преузео то звање од српског аса.
Велике спортисте поред маестралних вештина на терену красе и лепе људске особине попут доброте, поштења и искрености. Иако је када се појавио деловао препотентно, испоставило се да је Карлос Алкарас био само дечак, и даље изгубљен у белом спорту са нешто лошијим енеглеским језиком.
Брзо је постао миљеник, а чини се још брже предводник млађе генереције који као да је преко ноћи из малог дечака израстао у великог шампиона и то не само због резултата.
Селектор Драган Стојковић Пикси поздравља навијаче - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2023
СПОРТ
Загребу се неће свидети Пиксијеве речи
После победе над Новаком Ђоковићем у финалу Вимблдона после борбе и драме решене у пет сетова, Алкарас је у интервјуу за „Тенис Чане“ истакао да и даље сматра да је српски ас најбољи тенисер света. Новинари су га питали како се осећа као најбољи, а он их је исправио.
„Ја и даље мислим да је Новак најбољи, искрено то кажем. Морам да га победим више од једном-двапут да би то тако било. За остале играче је то вероватно другачије, можда сам за њих најбољи и сада сам мета свима, али Новак ми је и даље пред очима и желим да играмо још доста пута један против другог. Ако хоћеш да будеш најбољи, мораш да победиш најбољег, а то сам данас урадио“, поручио је Алкарас.
Те тезе да мора да побеђује најбољег да би био најбољи млади Шпанац држи се још од освајања УС Опена када је помало био разочаран што му се на путу до трофеја није нашао Новак.
Карлос је и током говора приликом доделе пехара упутио јако лепе речи на рачун српског аса, али рећи да је Новак најбољи на свету у тренутку када га је победио у финалу Вимблдона и обезбедио останак на првом месту АТП листе заиста даје лепу слику о младом Шпанцу који је скроман и зна да поштује све што је Ђоковић урадио и све што ради за тенис.
То увек ради и Новак који је пре него што је Алкарас рекао како је он најбољи, исто рекао са Шпанца.
Доказао је да је најбољи тенисер планете, око тога нема дилеме. Игра фантастичан тенис на свим подлогама и заслужује да буде где сада јесте“, рекао је Новак после финала.
Оно што Новак и Карлос дефинитивно имају, већ годинама фали Роџеру Федереру и Рафаелу Надалу. Док је српски ас редовно истицао колико цени своје ривале и честитао им на свакој великој титулу, а од њих је такво писмо на Новаковој адреси некако увек изостајало.
Мора се признати Надал је изненадио честитком после Новаковог освајања Ролан Гароса, а управо то што је било изненађење довољно говори о томе колико је прослављени Шпанац то често радио.
Од Федерера честитка није стигла, већ је Швајцарац тек после неколико дана на једном догађају прокоментарисао Ђоковићев успех.
Иако има сегменте у игри који подсећају на Рафин и Роџеров тенис, Карлосов менталитет је Новаковски!
Погледајте нову епизоду емисије Спутњик спорт.
Дамир Џумхур - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2023
СПОРТ
Предаја после првог поена и бес због осуде јавности: „Играм и побеђујем за себе“
Новак Ђоковић Карлос Алкарас финале Вимблдона - Sputnik Србија, 1920, 17.07.2023
СПОРТ
Новака је у финалу издао највернији пријатељ – три кобне грешке и пораз који ће болети
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала