- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Предаја после првог поена и бес због осуде јавности: „Играм и побеђујем за себе“

© AP Photo / Frank FranklinДамир Џумхур
Дамир Џумхур - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2023
Пратите нас
Дамир Џумхур, најбољи тенисер Босне и Херцеговине, нашао се у центру тениске пажње дан по завршетку Вимлдона пошто је предао меч у шведском Баштаду после само једног одиграног поена. Уследили су бројни коментари, углавном негативни, па је Дамир решио томе да стане на пут, јасном поруком на друштвеним мрежама.
Остао је у чуду и његов противник у финалу квалификација Баштада Аустријанац Филип Мишолић, ком је Дамир предао меч после уводног поена.
Разлог? Обновљена повреда леђа.
Имао је прошлости Џумхур озбиљних проблема са леђима и сада му се десио најгори могући сценарио. Још приликом загревања, практично сат пред меч, „пресекло" га је у леђима, али је учинио све да изађе на терен и да макар покуша. Поново га је, како је рекао, пресекло када је потрчао на мрежу да врати једну скраћену лопту противника, после чега је схватио да је предаја једина логична опција.
Поједини медији покушали су да заинтригирају јавност и да привуку читаоце мистичним насловима, што је у најмању руку изнервирало и заболело 169. играча света, који је само дан раније у квалификацијама побеидо Италијана Франческа Маестрелија после скоро три сата игре.
Погледајте нову епизоду емисије Спутњик спорт.
Кристијано Роналдо, Лионел Меси - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2023
СПОРТ
Роналдо је имао поруку за Европу и Месија: „Отворио сам Пандорину кутију и затворио врата“
„Заиста немам потребу било коме да се правдам. Тенис играм за себе, своју породицу и људе који ме воле. Не побеђујем за било кога, осим за себе, али видим да су порази посебно драги медијима. И то ми не смета. Али, неке ствари које се пишу су у најмању руку одвратне. Повреда или нешто друго? Да вас искрено занима били бисте можда мало и забринути, па би можда чак и желели да знате шта се десило и онда би тек написали праву истину, када сте сигурни шта се десило пре меча и који проблем је у питању. Овако, дали сте повод многим људима да нагађају и да помисле на неке јако лоше ствари. Замолио бих вас да ако немате праве информације,, онда бар не пишете нешто што не знате. Хвала!“, написао је Џумур на свом Инстаграм профилу.
Објаснио је Џумур када се и тачно шта догодило.
„Загревао сам се за меч и после једног ударца пресекла су ме леђа. То је било то. Потражио сам помоћ од физиотерапеута, узео табелте против болова, али ту нема помоћи. Мало ми је било боље, помислио сам да ћу моћи да играм, али су ме поново већ у првом поену пресекла леђа у покушају да дотрчим до лопте. Нисам могао да наставим, код таквих повреда не можете да направите ниједан покрет“, изјавио је Дамир за N1 TV.
Подсетимо, Џумхур који је тренутно 169. рекет планете, својевремено је био 23. на АТП листи.
Новак Ђоковић Карлос Алкарас финале Вимблдона - Sputnik Србија, 1920, 17.07.2023
СПОРТ
Предвиђање се обистинило
Рука са лоптицама за тенис - Sputnik Србија, 1920, 17.07.2023
СПОРТ
Русија има велику тениску наду – први је на светској листи
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала