- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија: САД и Велика Британија умешане у напад на Кримски мост; Лондон негира оптужбе

© Sputnik / Дмитрий Макеев / Уђи у базу фотографијаКримски мост
Кримски мост - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2023
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе показују да су умешане у злочине Кијева тиме што га "покривају" по питању напада на Кримски мост, изјавио је руски амбасадор у Вашингтону Анатолиј Антонов.

„То што Вашингтон штити кијевске радикале дозвољава да се са сигурношћу говори о умешаности САД у злочине Кијева. Омамљени америчком подршком, украјински терористи могу починити нова злодела. Ипак, ван сваких сумњи, украјинске власти добиће по заслузи, рекао је Антонов“, коментаришући реакцију званичног Вашингтона на диверзију Кијева на Кримском мосту.

Према мишљењу руског дипломате, изјава државног секретара Ентонија Блинкена да Украјина сама одређује начин борбених дејстава није први случај оправдавања терористичких аката против руских грађана и објеката.
„Исто овако су се САД дистанцирале и од прошлогодишње диверзије украјинских нациста на Криму. Ова саобраћајна артерија већ одавно се не користи за транспорт војне робе. Ради се о нападу на искључиво цивилне мете“, истакао је руски амабасадор.

Британија негира умешаност

Заменик сталног представника Русије у Уједињеним нацијама Дмитриј Пољански претходно је у Савету безбедности Уједињених нација изјавио да је потребно да се утврди колико су западне, а посебно, британске тајне службе биле умешане у припрему напада на Кримски мост.
Он је додао да превише ствари указује на то.
Агенција Ројтерс, позивајући се на представника британског Министарства иностраних послова, објавила је да Велика Британија негира оптужбе Русије о умешаности британских специјалних служби у напад на Кримски мост.
„Ово је неоснована спекулација руске стране и нећемо је удостојити даљег коментарисања“, цитира агенција изјаву представника.
Раније, Национални антитерористички комитет Русије саопштио је да су Кримски мост у ноћи 17. јула напала два украјинска беспилотна пловила. Две особе су погинуле, а једно дете је повређено. Истражни комитет Русије у оквиру кривичног поступка утврђује умешане у терористички напад на Кримски мост.
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 17.07.2023
РУСИЈА
Путин: Спремамо одговор на терористички напад на Кримски мост
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала