- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Кад мачке више нема – миш би да води коло

© Фото: Скриншот/Спорт клубДушан Тадић, Ајакс
Душан Тадић, Ајакс - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2023
Пратите нас
Ајакс се овог лета налази на прекретници. Трофејни клуб се, после очајне сезоне, опростио од капитена Душана Тадића, а болест Едвина Ван дер Сара, коме је позлило на одмору у Хрватској пре неколико дана, условила је потребу за попуном Управног одбора.
Као кандидат се јавио Весли Снајдер, некадашњи ас Интера и Реала који је понудио своје услуге клубу у коме је поникао. Дакле, чим је Тадић отишао у Фенербахче, „отворила“ се прилика да се Снајдер врати у Ајакс, за који је играо од 2002. до 2007. године.
Подсетимо, некадашњи репрезентативац је као мало ко у Холандији критиковао српског аса, поготово током прошле године. Толико је био дегутантан да је чак и Душанов отац, Петар, у ексклузивној изјави за Спутњик, проценио да су напади на његовог сина плод жеље Снајдера да на силу уђе у клуб.

„Клуб цени Душана, ушао је у међу њихових најбољих десет фудбалера. Ту су истинске легенде: Кројф, Ван Бастен, Хунтелар... Али, с друге стране Весли Снајдер је претерао. Седи испред стадиона, пије пиво, грицка семенке и пљује по Душану. Читав град и навијачи га воле, певају му песме, милина једна је бити на стадиону, док Снајдер по сваку цену хоће да уђе у клуб. Мада, видим сад и он мења плочу како је Душан почео да даје голове и да асистира“, рекао је својевремено Петар Тадић.

Међутим, од уласка Снајдера у Управу холандског великана неће бити ништа. Навијачи Ајакса, и то оно најтврђе језгро, подигли су глас и жестоко се успротивили доласку бившег фудбалера у руководство клуба.
„Да будемо потпуно јасни - ова будала није добродошла у наш клуб. То смо му отворено поручили пре три године, да је персона нон грата у Ајаксу. И то не важи за само неколико патетичних година, колико су потрајала његова два пропала брака, него заувек. Весли, ако је и један одсто гласина о твом повратку у Ајакс тачно, ти си онда више од идиота. Ако је то тачно, ти си шизофреник“, поручили су му навијачи Ајакса.
Занимљиво је и шта је то урадио Снајдер чиме се толико замерио навијачима клуба за који је некада играо. Тиме што је опроштајну утакмицу на крају каријере заказао у Утрехту, у свом родном граду, на стадиону клуба за који никада није играо.
И то му никада навијачи амстердамских „Kопљаника“ нису опростили, схватили су то као увреду за Ајакс, а та љутња их није попустила.
Што се тиче Тадића, капитен фудбалске репрезентације Србије наставља каријеру у турском великану Фенербахчеу са којим је минулог викенда потписао двогодишњи уговор вредан осам милиона евра.
Детаљ са меча Црвена звеза — Милан - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2023
СПОРТ
Звездин Милан пун утисака – „Сећам се Русије са топлином“
Селектор Драган Стојковић Пикси поздравља навијаче - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2023
СПОРТ
Загребу се неће свидети Пиксијеве речи
Кристијано Роналдо, Лионел Меси - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2023
СПОРТ
Роналдо је имао поруку за Европу и Месија: „Отворио сам Пандорину кутију и затворио врата“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала