- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Руска легенда платила цех за бруку и срамоту – Борјан херој Слована

© Sputnik / Владимир Песня / Уђи у базу фотографијаСелектор фудбалске репрезентације Русије Станислав Черчесов
Селектор фудбалске репрезентације Русије Станислав Черчесов - Sputnik Србија, 1920, 19.07.2023
Пратите нас
Руски стручњак Станислав Черчесов (59) смењен је одмах после бламаже његовог Ференцвароша који је ове среде елиминисан из квалификација за Лигу шампиона од стране нејаког Клаксвика са Фарских острва.
Фенерцварош је као изразити фаворит у реваншу у Будимпешти дочекао шампиона Фарских острва. Дуел у сезони купања за мађарски тим требало је да представља одрађивање посла, али су гости имали другачији план.
Наиме, први дуел одигран на Фарским острвима окончан је без погодака, а пред дуел у Мађарској, Ференцварош је био апсолутни фаворит. Гости су, међутим, потпуно „размонтирали“ ривала са 3:0 головима Фредериксберга (два) и Касија у првом полувремену и изабацили их из даљих квалификација.
Дебакл против Фарана коштао је посла руског тренера Черчесова само девет месеци након што је одвео Ференцварош до нокаут фазе Лиге Европе, и то као први у групи. Председник мађарског великана Габор Кубатов одмах после меча је саопштио одлуку Черчесову и изјавио да ће Чаба Мате привремено преузети руковођење првим тимом.
Доскорашњи нападач Црвене звезде Александар Пешић није био у саставу Ференцвароша ове вечери због повреде колена.
Милан Борјан одвео је Слован из Братиславе у друго коло квалификација за Лигу шампиона. Словачки шампион је савладао у реваншу луксембуршки Исперанж са 2:0 и после ремија (1:1) у Братислави прошле недеље прошао даље.
Слован је славио головима Владимира Вајса у другом полувремену, али је питање у ком би смеру меч отишао да Борјан није одбранио једанаестерац домаћем нападачу Столцу у десетом минуту.
Фантастично је некадашњи капитен Звезде прочитао ударац са 11 метара и завредио похвале тренера по завршетку сусрета. Уколико Милан буде на нивоу из периода када је бранио за црвено-беле, можда и Слован његовом магијом стигне до групне фазе Лиге шампиона.
Бенжамен Менди - Sputnik Србија, 1920, 19.07.2023
СПОРТ
Ко ће да му врати две године живота?
Дејан Станковић - Sputnik Србија, 1920, 19.07.2023
СПОРТ
Станковић: Знао сам како ће се све завршити – хтео сам да „мушки погинем“
Душан Тадић, Ајакс - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2023
СПОРТ
Кад мачке више нема – миш би да води коло
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала