Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић открио о чему је разговарао са Лајчаком: Нисам оптимиста, нема ни разлога

© Sputnik / Лола ЂорђевићПредседник Србије Александар Вучић са специјалним изаслаником Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком
Председник Србије Александар Вучић са специјалним изаслаником Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком  - Sputnik Србија, 1920, 19.07.2023
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић састао се у Бриселу са специјалним представником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком.
"Разговарао сам са специјалним изаслаником за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком. Нисам оптимиста, нема ни разлога", рекао је Вучић медијима после сусрета са специјалним изаслаником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком.
"Као што сам и рекао, Приштина не жели на озбиљан начин да учини било шта по питању деескалације", рекао је председник, пренео је Пинк.
Он је додао да то за нас постаје безбедносни, а не политички проблем и зато је важно да разговарамо са генералним секретаром НАТО, као и да нема сумње да је ситуација све напетија и тежа.

Настављамо да инсистирамо на конкретним корацима

"Са Мирославом Лајчаком сам разговарао о последњој рунди техничких разговора Београда и Приштине и начинима за смиривање напетости на терену. Србија наставља да инсистира на конкретним корацима у циљу заштите живота Срба на Косову и Метохији, као и на примени до сада постигнутих споразума", написао је Вучић на друштвеним мрежама.

Лајчак: Користан састанак са Вучићем, предузети кораке на деескалацији

Специјални изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак саопштио је да је данас у Бриселу имао користан састанак са председником Србије Александром Вучићем и да су се сложили да треба предузети кораке на деескалацији ситуације на северу КиМ.
"Имао сам користан састанак са председником Србије Александром Вучићем након сусрета са главним преговарачима. Сложили смо се да је значајно хитно предузети кораке ради деескалације ситуације на северу Косова и постићи брз напредак у нормализацији односа", написао је Лајчак на Твитеру.
Он се претходно састао са главним преговарачима Београда и Приштине, Петром Петковићем и Бесником Бисљимијем.
Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић разговарао је данас са специјалним представником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком  - Sputnik Србија, 1920, 19.07.2023
СРБИЈА
Разговори завршени без директног састанка делегација Београда и Приштине
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала