- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Су-27 је краљ: Украјински пилот упоредио руски ловац са Ф-16

© Sputnik / Press service of the president of Ukraine/Nikolay Lazarenko / Уђи у базу фотографијаИстребители Су-27 ВВС Украины во время многонациональных учений «Чистое небо-2018» в Хмельницкой области
Истребители Су-27 ВВС Украины во время многонациональных учений «Чистое небо-2018» в Хмельницкой области - Sputnik Србија, 1920, 20.07.2023
Пратите нас
На друштвеним мрежама кружи снимак на којем пилот украјинског Ратног ваздухопловства упоређује амерички ловац Ф-16 и совјетски Су-27. Иако су ови кадрови, снимљени пре неколико година, извучени из архиве, нису изгубили на актуелности.
После тренажног лета на Ф-16, украјински пилот искрено признаје: "Машина ми се допала. Али што се тиче перформанси, наравно, много заостаје за Су-27. У борби коју Американци зову псећа борба, а ми блиски маневарски окршај, Су-27 је краљ. То је јасно“, рекао је пилот.
Наравно, сада, када Кијев упорно моли државе НАТО-а да му испоруче Ф-16, радикално се променила пропаганда и тешко да се данас може чути овако, искрено, мишљење из украјинских војних кругова.
Иначе, јунак овог снимка, бивши командант ескадриле 831. бригаде тактичке авијације, потпуковник Ратног ваздухопловства Украјине Дмитриј Фишер, оборен је и погинуо у лето 2022. године.
Су-27 је борбени авион и један од најбољих бораца четврте генерације на свету. Има високу дуготрајност и велики капацитет за оружје, али му је слабост недостатак могућности избегавања радара. Аутор додаје и да овај „сухој“ није имао довољно борби да би се процениле његове карактеристике у случају борбе један на један са другим борбеним авионима, али амерички планери га морају озбиљно схватити приликом разматрања војних ваздушних могућности Русије.
Авион Ф-16 полеће са војне базе Шпангдалем у Немачкој - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2023
РУСИЈА
Зашто Украјина жели авионе Ф-16?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала