- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Тужилаштво тражи продужење притвора ујаку осумњиченог за масакр у Младеновцу

© Sputnik . Лола ЂорђевићФорензичар поред локве крви испред основне школе Момчило Живојиновић у селу Дубона код Младеновца, где је масовни убица почео крвави пир
Форензичар поред локве крви испред основне школе Момчило Живојиновић у селу Дубона код Младеновца, где је масовни убица почео крвави пир - Sputnik Србија, 1920, 20.07.2023
Пратите нас
Више јавно тужилаштво у Смедереву предложило је суду да продужи притвор Г.Г, ујаку У.Б. осумњиченог да је у околини Младеновца убио осам, а ранио 12 особа, потврђено је за Танјуг у том тужилаштву.
Тужилаштво је предложило да се Г.Г. продужи притвор за још 30 дана.
Притвор му је након хапшења одређен због постојања околности да ће ометати поступак утицањем на сведоке, чије испитивање предстоји у истрази, као и с обзиром на постојање околности које указују на узнемирење јавности.
Осумњичени је у тужилаштву изнео одбрану и негирао извршење кривичног дела.
Г.Г. је осумњичен за кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.
Осумњиченом Г.Г. се ставља на терет да је у помоћним објектима свог домаћинства у месту Винише, у Крагујевцу, неовлашћено држао већу количину ватреног оружја, муниције и делова за оружје, при чему је у једном од тих објеката 5. маја пронађен и лишен слободе окривљени У.Б.
У.Б. се сумњичи за кривична дела тешко убиство, недозвољена производна, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, отмица и неовлашћено коришћење туђег возила.
Поред ујака У.Б. у притвору се налази и његов отац Р.Б. и брат од ујака Б.Г.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала