- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Миша чудом избегао Зизуов „дриблинг“ – и обезбедио полуфинале!

© AP Photo / Hiro KomaeМиомир Кецмановић
Миомир Кецмановић - Sputnik Србија, 1920, 21.07.2023
Пратите нас
Миомир Кецмановић, српски тенисер, избегао је изненађујући пораз у четвртфиналу турнира у Гштаду од готово анонимног белгијског играча Зизуа Бергса у три сета после више од два и по сата велике борбе.
Бергс, тренутно 175. тенисер на АТП листи, био је на корак, али није успео да направи преокрет и нанесе Кецмановићу пораз – српски играч је славио са 6:4, 3:6, 7:5.
Бергс, који носи име идентично надимку славног фудбалера Зинедина Зидана, тим речником није успео да „предрибла“ фаворизованог Кецмановића, другог носиоца на турниру и није га спречио да се пласира у полуфинале.
Али, није изгледало да ће бити тако.
Кецмановић је одлично ушао у дуел, направио је брејк, Бергс је успео да изједначи, али је српски тенисер још једном стекао предност и у десетом гему је окончао сет.
Имао је популарни Миша у трећем гему другог сета прилику за предност, није је искористио, у осмом гему је противнику дозволио брејк, а Белгијанац је потом завршио сет првом од три прилика за то.
У одлучујућем сету Кецмановић је потпуно потонуо, изгубио је два брејка, јесте успео да врати један, а потом на невероватан начин и други у десетом гему.
Наредни гем је решио без изгубљеног поена, а потом направио брејк и искористио четврту меч лопту за пласман у полуфинале.
Ватерполо  - Sputnik Србија, 1920, 21.07.2023
СПОРТ
Хрвати послали домаћина на Србију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала