- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

„Један од најбољих“: Украјинска војска открила које руско оружје представља највећу претњу

© Sputnik / Александр Вильф / Уђи у базу фотографијаСусрет изнад Тихог океана: Руски ловац спречио амерички авион да се приближи граници
Сусрет изнад Тихог океана: Руски ловац спречио амерички авион да се приближи граници - Sputnik Србија, 1920, 24.07.2023
Пратите нас
Руски ловац Су-35 са ракетама Р-37 представља озбиљну претњу за украјинску војску, изјавио је портпарол Ратног ваздухопловства Оружаних снага Украјине Јуриј Игнат.

„Они имају Су-35. То је један од најбољих авиона. Главни авион који представља за нас претњу је Су-35. То треба признати“, рекао је Игнат за агенцију „РБК Украјина“.

Игнат је такође рекао да је ракета Р-37, коју користе ловци Су-35, једна од најопаснијих ракета која прети Оружаним снагама Украјине.

Практично невидљив за радаре

Руски војни експерт Јуриј Кнутов рекао је да Су-35 припада генерацији 4++, те да је његова главна предност изузетна маневарска способност.
„Авион има ултра модерна средства за откривање противничке авијације и копнених циљева, као и систем наоружања који омогућава да се уништи било која летелица на изузетно великој удаљености. У случају потребе може се користити оружје за уништавање копнених мета, ако пилоти добију такав задатак. Захваљујући својим могућностима, Су-35 уништава украјинске авионе и то, по правилу, пре него што пилот украјинског ловца примети наш авион. Зато експлозија ракете за противника буде потпуно неочекивана“, објашњава Кнутов за Спутњик.
Поред тога, додаје он, захваљујући композитним материјалима Су-35 на екранима радара не изгледа као прави ловачки авион, а то може да збуни противника.
Кнутов је подсетио да се ловац веома добро показао у Сирији, ни у чему не заостајући за Ф-35 и Ф-16.
Крстареће ракете Оникс - Sputnik Србија, 1920, 20.07.2023
Специјална операција у Украјини
Руске ракете „оникс“ неухвативе за украјинску ПВО
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала