- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Мандић: Преговори о формирању нове владе иду у добром смјеру

© Sputnik / Лола Ђорђевић Андрија Мандић
Андрија Мандић - Sputnik Србија, 1920, 24.07.2023
Пратите нас
Предсједник Нове српске демократије и један од лидера коалиције "За будућност Црне Горе", Андрија Мандић, саопштио је да чврсто вјерује да преговори о формирању нове владе иду у добром правцу. Он је истакао да већина од 30. августа жели да конституише нову владу, те да је показала спремност и отворила врата мањинским партијама да буду дио власти.
Мандић је за ТВЦГ поручио и да би било важно да до четвртка знају ко чини парламентарну већину.
Мандић је рекао да је ЗБЦГ добила понуду, са десет тачака/принципа, које су прихватили, као и да је њихов циљ био да остану на нивоу на којем су добили подршку грађана.
"Чујемо да неке странке које представљају мањине имају допуне, а мислимо да то не треба радити, јер се тако квари идеја око које треба да се окупимо. Жао нам је што поједини политичари, који излазе са тим допунама, нијесу то радили у претходном периоду, када су били у коалицији са ДПС-ом. Неки би жељели да кроз иновације елиминишу ЗБЦГ. Ко је имао највише гласова на изборима, предложио је принципе, ми смо то прихватили. Имамо принципе да ће се власт дијелити поштено, на основу снаге, односно повјерења грађана", рекао је он за ТВЦГ.
Поручио је да се сваки експеримент, а посебно "они у којима се заборави на вољу грађана, него се покушава са калкулацијама, договорима са појединим амбасадама, жељама фактора изван Црне Горе или појединих параполитичких структура у Црној Гори", није показао успјешним.
"Када су се воде демократске замутиле, најбоље је да се вратимо изворима и понашамо као партије у демократским земљама", рекао је Мандић.
Истакао је да ЗБЦГ није излазила са условима, те да је важно да до четвртка знају ко чини парламентарну већину.
"Црна Гора има потребу да се влада што прије изабере", закључио је Мандић.
Подсјетимо, два је дана до конституисања новог сазива Скупштине Црне Горе.
Преговори о формирању Владе Црне Горе представника Покрета Европа сад и коалиције За будућност Црне Горе.  - Sputnik Србија, 1920, 23.07.2023
РЕГИОН
Веома интересантна игра у Црној Гори: Рађа се нова реалност са новим актерима /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала