- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Дегенек опет у Звезди – „Очекују да се бламирамо, а ја верујем да пролазимо групу у Лиги шампиона“

© Фото: Црвена звездаМилош Дегенек
Милош Дегенек - Sputnik Србија, 1920, 24.07.2023
Пратите нас
Аустралијски дефанзивац Милош Дегенек (29) трећи пут се вратио у Црвену звезду. Досадашњи фудбалер МЛС лигаша Колумбуса потписао је двогодишњи уговор са српским шампионом уз могућност продужетка сарадње на још годину дана.
Момак родом из Книна стигао је вероватно као слободан играч јер му је у децембру истицао уговор у САД, а приликом промоције није скривао задовољство због повратка на Маракану.
„По трећи пут сам овде и наравно да ми је драго. Први пут кад сам дошао био сам млад и сам, сада сам још увек млад, али имам жену и двоје деце и како време иде, растемо и напредујемо као људи, па тако сматрам и да фудбалски сада имам још веће искуство“, оценио је Дегенек.
Милош истиче да је пратио игре тима на турниру у Русији.
„Изузетно је квалитетна екипа, идемо у правом смеру и ствара се нешто ново и добро. Лично ме је тренер Барак Бахар звао да дођем и будем део екипе, а то се не одбија, наравно кад се узме у обзир да је то још моја Црвена звезда, било је врло лако да се договоримо. Навикли смо да играмо квалитетно и побеђујемо, али у ове претходне три недеље се игра сјајан фудбал, агресиван, снажан, и тако треба да изгледа Звезда. Себе видим тамо где ме шеф стручног штаба стави да играм, а моје је да будем здрав, да се што боље спремим и помогнем млађима, те клубу да остваримо што боље резултате“, обећао је Дегенек.
Два пута је играо искусни дефанзивац Лигу шампиона са Звездом и оба пута се није прославио. Верује да ће овог пута све бити другачије.
„За мене би био успех да Звезда не заврши учешће у Европи у децембру. Дакле, да будемо први, други или трећи у групи. Видим да се клуб спрема да буде први или други. Ја исто верујем у то. Верујем у немогуће и мислим да је могуће. Фудбал се игра на свим деловима света. Видели сте колико је далеко отишао Мароко, исто тако и Хрватска. Видим да неки очекују да се бламирамо у Лиги шампиона. Ја да тако размишљам не бих био овде“, поручио је Милош Дегенек.
Репрезентативац Аустралије је задужио симболично дрес се бројем 3.
Милош Дегенек је рођен 28. априла 1994. године у Книну, а након што је фудбалски стасавао у Аустралији чији је и репрезентативац, појачао је Штутгарт за чије омладинце и други тим је наступао пре преласка у Минхен 1860.
Тамо је начинио прве сениорске кораке, а потом је наступао за Јокохама Мариносе, Ал Хилал и Колумбус, уз два мандата у Црвеној звезди у међувремену. За Звезду је у свим такмичењима одиграо 156 утакмица и постигао пет голова.
Урош Кабић - Sputnik Србија, 1920, 23.07.2023
СПОРТ
Понавља ли Звезда случај „Мотика“?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала