- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Црвени метеоаларм на снази: Температура скаче на 40 степени, а увече обрт – стиже снажна олуја

CC0 / Pixabay / Најважније је сачувати присебност...
Најважније је сачувати присебност... - Sputnik Србија, 1920, 25.07.2023
Пратите нас
Републички хидроеметоролошки завод (РХМЗ) упозорио је да ће у Србији данас бити веома топло, посебно у централном и јужном делу земље, где ће бити још топлије у односу на јучерашњи дан - од 37 до 40 степени Целзијуса.
У Шумадији, Поморављу, источној, југоисточној, југозападној Србији и на Косову и Метохији на снази је црвени метео-аларм, који означава врло опасно време. У осталом делу земље на снази је наранџасти метео-аларм, што значи да је време опасно.
Наоблачење са кишом, пљусковима, грмљавином и падом температуре, у већини места за 10 до 15 степени, крајем дана захватиће северне, у среду ујутру и пре подне прошириће се на западне и централне, а после подне и на остале пределе Србије.
У зони јаких грмљавинских процеса у том периоду очекује се велика количина падавина за кратак временски период, град, као и олујни ветар, који краткотрајно може достизати и ударе орканске јачине - преко 28 м/с.
РХМЗ је издао упозорење и за подручје Београда на наглу промену времена у ноћи између уторка и среде, као и у среду.
Наоблачење са кишом, пљусковима, грмљавином и падом температуре у току ноћи и сутра ујутру условиће локално и јаке грмљавинске процесе у Београду, па се може очекивати велика количина падавина за кратак временски период, град, као и олујни ветар, који краткотрајно може достизати и ударе орканске јачине (јаче од 28 m/s).
Црвени метеоаларм, који означава опасно време, на снази је за подручја Шумадије, Поморавља, источне, југоисточне и југозападне Србије, као и Косово и Метохије, док је у осталим деловима наше земље на снази наранџасти метеоаларм.
Невреме - Sputnik Србија, 1920, 24.07.2023
ДРУШТВО
Објављено којим земљама прете суперћелијске олује: Могућ и торнадо
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала