- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Селектор је открио шта је циљ – али пут до њега је претежак: Србија на два начина може до Париза

© Фото : КСС / Небојша ПараушићСветислав Пешић и Богдан Богдановић
Светислав Пешић и Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 25.07.2023
Пратите нас
Кошаркаши Србије на предстојећем Светском првенству покушаће да обезбеде визу за Олимпијске игре, али тај задатак неће бити лак. Селектор Светислав Пешић истакао је да су Олимпијске игре главни циљ репрезентације, а тај циљ дефинитивно неће бити испуњен уколико се Орлови не пласирају у другу фазу Мундобаскета.
Светско првенство у кошарци одржаће се од 25. августа до десетог септембра, а после објављивања списка Светислав Пешић, селектор репрезентације, открио је на конференције да је Србији примарни циљ да на Мундобаскету оствари пласман на Олимпијске игре.
Српски кошаркаши на два начина могу да обезбеде визу за Париз, а сигурно је да ниједан неће бити лак, поготово ако се узме у обзир да је српски тим ослабљен.

Први начин

Уколико Србија на Мундобаскету жели да обезбеди директан пласман на Олимпијске игре има задатак да буде међу две најуспешније европске репрезентације.
Србија ће се за место у Паризу такмичити са Шпанијом, Италијом, Финском, Грчком, Словенијом, Црном Гором, Литванијом, Летонијом, Немачком и Грузијом док је Француска као домаћин сигуран учесник.
По два најбоља тима Мундобасета из Северне и Јужне Америке такође обезбеђују визу за Олимпијске игре, док ће из Азије, Африке и Океанија само најбоља селекција ићи у Париз.

Други начин

Уколико се Србија не нађе у седам тимова који ће учешће на Олимпијским играма обезбедити кроз Мундобаскет, постоји још једна шанса, али и услов.
За једно од преостала четири места српски кошаркаши моћи ће да се боре преко квалификација, али то није једноставно решење.
Да би Србија уопште добила шансу да игра квалификације мора да прође у другу фазу Мундобаскета, односно да прође групу у којој се налази са Кином, Порториком и Јужним Суданом.
Погледајте ново издање емисије Спутњик спорт.
Партизан и Црвена звезда - Sputnik Србија, 1920, 25.07.2023
СПОРТ
Два вечита дербија у три дана – АБА лига објавила распоред
Филип Јовић и Андреј Мушицки - Sputnik Србија, 1920, 24.07.2023
СПОРТ
Орлићи уписали и трећу победу – сјајни Марковић демолирао Словенце
Јелена Брукс и Соња Васић - Sputnik Србија, 1920, 24.07.2023
СПОРТ
Нема легенде без жртве
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала