- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Песков открио шта је Гутереш писао Путину

© AP Photo / Hadi MizbanГенерални секретар УН Антонио Гутереш
Генерални секретар УН Антонио Гутереш - Sputnik Србија, 1920, 25.07.2023
Пратите нас
У писму које је генерални секретар УН Антонио Гутереш упутио председнику Русије Владимиру Путину 12. јула био је изложен акциони план за прехрамбени споразум, саопштио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

„У писму Гутереша поново је био изложен некакав акциони план и обећање да ће једног дана бити могуће да се реализује и руски део тих договора. Нажалост, у овом тренутку није могућ повратак том споразуму јер се он не реализује, он де факто није испуњен“, рекао је Песков.

Он је подсетио да је председник Путин јасно ставио до знања да је Русија спремна да одмах обнови прехрамбени споразум чим услови буду испоштовани.
„Прехрамбени споразум“ је престао да важи 18. јула, а Русија је обавестила Турску, Украјину и Уједињене нације да се противи његовом продужавању. Председник Русије Владимир Путин је раније рекао да услови споразума који се тичу Русије нису испуњени, без обзира на напоре УН, јер западне земље нису планирале да испуне своја обећања.
Након прекида функционисања црноморске житне иницијативе и прекида морског хуманитарног коридора, сви бродови који плове у акваторији Црног мора ка украјинским лукама, од поноћи 20. јула третирају се као потенцијални превозници војног терета, саопштило је Министарство одбране Русије.
Генерални секретар УН Антонио Гутереш - Sputnik Србија, 1920, 24.07.2023
РУСИЈА
Гутереш позвао Русију да се врати црноморској иницијативи
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала