- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Велики Игор Милановић за Спутњик о тријумфу Србије: „Издржали су и истрпели све – величанствено!“

© Sputnik / Лола ЂорђевићВатерполо
Ватерполо  - Sputnik Србија, 1920, 25.07.2023
Пратите нас
Српски ватерполисти пласирали су се у полуфинале Светског првенства после победе над селекцијом Италије након бољег извођења пенала, а прве импресије после великог успеха подмлађене репрезентације за Спутњик je изнеo бивши ватерполистa Игор Милановић који се нада медаљи.
Делфини су током већег дела утакмице јурили Италијане који су и на минут до краја имали гол предности, али је Немања Убовић дао гол за изједначење и тиме донео пенала током којих је на голу сјајан био искусни Бранислав Митровић.
Чувени српски ватерполиста Игор Милановић гледао је неизвесно четвртфинале после кога је истакао да је одушевљен игром репрезентације.

„Радује ме је да је Урош Стевановић темпирао игру и да све држи под контролом јер се данас видела једна величанствена атмосфера у тиму, радост, набој, електрицитет у нападу, као и организованост у одбрани где смо довели Италијане у безидејност“, први је утисак легенде југословенског и спрског ватерпола.

Приметио је Милановић и да је у неколико тренутака суђење можда било неправедно, а посебно се истакла једна ситуација у последњој деоници. Међутим, моћни Делфини победили су и тог противника.

„Мало је и суђење вукло на Италијане, превелики број фаулова, избачаја без лопте, ми то на телевизији не видимо добро, тако да ми остаје мала сумња. У сваком битном тренутку Италијани су добијали избачај, али без лопте, то ми се није допадало. Наши су то све издржали, истрпели и заслужено победили, морамо да упутимо честитке за улазак у четири најбоље екипе на свету. Не би требало улазити у суђење већ у подизање атмосфере тима, на челу са Рашовићем, Јакшићем и Митровићем. Имали смо изузетно расположене играче“, поносан је Милановић који је освајач две златне олимпијске медаље, две златне медаље на Светском првенству као и златне медаља на Европском шампионату.

Прослављени ватерполиста верује у подмлађени тим и нада се да ће Делфини обезбедити визу за Олимпијске игре у Паризу.

„Ја сигурно знам квалитет тих момака, знам шта зна Урош Стевановић, очекивао сам добру игру, он је то поставио у најбитније тренутку када је требало. Не бавим се веровањем нити манипулацијама, желим и надам се да ћемо да узмемо медаљу и да се пласирамо за Париз. Сви ми који у ватерполу битишемо, сви ми побољшавамо сопствени статус са успехом репрезентације, мислим да је време поготово после одласка неких играча да се сви уједине, дувају у једно једро, да сви мислимо исто и да омогућимо тој репрезентацији да нам продужи тај боравак у елити што је дуже могуће“, закључио је Милановић.

Српски ватерполисти у полуфиналу Светског првенства играће против селекције Грчке.
Никола Јакшић - Sputnik Србија, 1920, 25.07.2023
СПОРТ
Победа! Српски делфини у полуфиналу Светског првенства
Ватерполо Србија - Sputnik Србија, 1920, 23.07.2023
СПОРТ
Србија укротила неугодне Јапанце – следи дерби са Италијом!
Сава Ранђеловић, ватерполиста - Sputnik Србија, 1920, 23.07.2023
СПОРТ
Делфини су спремни – а Сава упозорава: Чврсто смо на земљи, верујемо у победу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала