- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Штета од суперћелијских олуја у Београду за сада 76 милиона динара

© Sputnik / Лола ЂорђевићАутомобил испод обореног стабла на Дорћолу
Аутомобил испод обореног стабла на Дорћолу - Sputnik Србија, 1920, 25.07.2023
Пратите нас
Градоначелник Београда Александар Шапић изјавио је данас да ће екипе јавних комуналних предузећа учинити све да у наредних седам до 10 дана у потпуности санирају последице великих временских непогода у Београду, чија процењена штета за сада износи 76 милиона динара.
„Након великих олуја које су задесиле целу Србију, па и наш град, све расположиве екипе јавних комуналних предузећа ангажоване су на терену и учиниће све да у наредних седам до десет дана у потпуности санирају последице великих временских непогода у Београду“, изјавио је градоначелник.
Укупна штета на територији Београда, како каже, процењена је за сада на скоро 76 милиона динара, а највећа штета причињена је на стубовима јавне расвете и пратеће опреме, као и на стаблима и возилима која су оштећена падом стабала, саопштио је Беоинфо.
Шапић је указао на то да је безбедност грађана на првом месту и у оваквим екстремним ситуацијама, које ће се и у будућности сигурно дешавати.
„У односу на добар део Србије, овога пута Београд је имао среће и прошли смо далеко боље него многи градови широм наше земље, што не значи да ће тако бити и следећег пута. Стога, још једном апелујем на све наше суграђане да се сви прилагодимо новонасталим околностима и очигледним великим климатским променама које се дешавају на овим просторима, те да у таквим ситуацијама останемо код куће и на тај начин што више сачувамо оно што и јесте најважније, а то су људски животи“, навео је Шапић.
Истакао је да је од прве олује на терену више стотина радника комуналног система и на десетине возила, те да ће бити ту док се не заврши санација штете.
Градоначелник је захвалио свим радницима јавног комуналног система града на преданом и пожртвованом раду како би се живот у престоници у потпуности нормализовао, наведено је у саопштењу.
Најважније је сачувати присебност... - Sputnik Србија, 1920, 25.07.2023
ДРУШТВО
Црвени метеоаларм на снази: Температура скаче на 40 степени, а увече обрт – стиже снажна олуја
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала