- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ревија голова за ТВ шпице – српски синови погађали од Словачке до Ужица /видео/

© AFP 2023 / THOMAS EISENHUTHЛазар Самарџић
Лазар Самарџић - Sputnik Србија, 1920, 26.07.2023
Пратите нас
Уторак је био сјајан фудбалски дан за српске интернационалце широм Европе који су са неколико прелепих потеза украсили утакмице на којима су наступили. Најважнији погодак дао је Филип Ђуричић у квалификацијама за Лигу шампиона, док за најлепши конкуришу тројица младих и сјајних фудбалера.
Панатинаикос је као гост у Словачкој победио украјински Дњепар са 3:1 и вероватно обезбедио пролаз у наредну рунду квалификација већ после првог меча.
У стрелце се уписао и Филип Ђуричић, новајлија из Сампдорије, који је после сјајног продора и асистенције шпанског левог бека Хуана Карлоса погодио за 2:0. Српском репрезентативцу је ово био првенац на дебију у дресу новог тима.
Сјајан дан у уторак имао је и Лазар Самарџић. Новопечени репрезентативац Србије реванширао се Лајпцигу за продају у редове Удинезеа, пошто је био стрелац водећег гола на пријатељском мечу две екипе.
Самарџић је сјајно „промешао“ некадашње саиграче из Лајпцига и резантним ударцем матирао немоћног голмана Блазвиха. Удинезе је славио са 2:1.
И Михаило Стевановић (21), Швајцарац српских корена, уписао се у стрелце у уторак поподне и то на пријатељском мечу против шпанске Валенсије. Његов Санкт Гален је поражен са 3:1, али за успомену остаје сјајан погодак централног везисте - за ТВ шпице.
На крају, ту је и прелепи погодак у коме је уживала публика на стадиону Слободе у Ужицу. Кадетски репрезентативац Србије Андреј Петковић (17), који наступа за Графичар постигао је један од најлепших голова на утакмици против Хате из Уједињених Арапских Емирата.
Маркос Кафу - Sputnik Србија, 1920, 26.07.2023
СПОРТ
Легенда шокирала јавност – „Свако би се већ похвалио на његовом месту“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала