- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ђере преслишао још једног Аргентинца за највредније четврфинале у сезони

© AFP 2023 / BEN STANSALLЛасло Ђере
Ласло Ђере - Sputnik Србија, 1920, 26.07.2023
Пратите нас
Српски тенисер Ласло Ђере пласирао се у четвртфинале АТП турнира у Хамбургу после тријумфа над искусним Аргенитнцем Гвидом Пељом у три сета - 6:2, 3:6, 6:3.
После Ечеверија (шестог носиоца), Ласло је био незаустављив за још једног Аргентинца. Истина, 33-годишњи Пеља је пао у међувремену чак на 228. место на АТП листи, и не представља више превелики проблем за противнике, али је данас пружио јак отпор.

Ово је, иначе, највредније четвртфинале за Ласла Ђереа у сезони јер је сва претходна изборио на турнирима из серије 250, док се овај у Хамбургу игра за 500 бодова.

Оно што је обележило тријумф нашег тенисера је сјајан сервис. После дужег времена и први и други су били изражени у високим процентима и ту је направио одлучујућу разлику у односу на противника.
Први сет је наш тенисер одиграо фуриозно, везао је два брејка и лако стигао до 4:0, а потом рутински привео крају (6:2) за вођство у сетовима.
У другом је, међутим, искусни Пеља пружио јачи отпор. После чак шест пропуштених брејк шанси Ђереа, Аргентинац је сачекао прву и другу брејк прилику у шестом гему и повео са 4:2, касније изједначио резултат у сетовима.
У трећем сету је, међутим, све дошло на своје место. Ласло је већ у другом гему направио брејк одлуке и до краја на свој сервис рутински стигао до (6:3) и новог тријумфа на турниру у Немачкој.
Противник момку из Сенте у четвртфиналу биће бољи из дуела Ковалик - Мусети који се игра нешто касније.
Луна Вујовић и Душица Поповски - Sputnik Србија, 1920, 26.07.2023
СПОРТ
Луна и Душица за понос Србије: „Пресрећне смо!“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала