- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски амбасадор: Америка спонзорише терористичке планове Кијева

© Sputnik / Константин Михальчевский / Уђи у базу фотографијаИнцидент на Кримском мосту
Инцидент на Кримском мосту - Sputnik Србија, 1920, 26.07.2023
Пратите нас
Амерички стратези спонзоришу терористичке планове Кијева, а војна помоћ Вашингтона Кијеву доводи само до још већих страдања и смрти, рекао је амбасадор Русије у Вашингтону Анатолиј Антонов.
„Поступци Вашингтона, који наставља да пумпа своје украјинске марионете оружјем, превазилазе границе морала и здравог разума. САД настоје да се представе као несебични добротвор Украјине. Лицемерно говоре о 'помоћи' републици. Манипулишу јавним мњењем, скривајући праве циљеве своје политике“, написао је Антонов на Телеграму, коментаришући одлуку америчке администрације да пошаље Кијеву нови пакет војне помоћи у висини од 400 милиона долара.
Како додаје, муниција и ракете, плаћене милијардама долара из џепова америчких пореских обвезника, „претвориће у рушевине градове и поља, препуне муниције која није експлодирала и упропаштених живота“.
„Кренувши путем рата, Вашингтон не може да се заустави. Уместо да трезвено оцењује догађаје, локални стратези спонзоришу терористичке планове кијевских злочинаца“, оценио је амбасадор.
Он је подсетио да се настављају напади на Кримски мост који није војни објекат, јер се одавно не користи за превоз терета за Оружане снаге Русије.
„Колико још америчких борбених возила пешадије 'бредли' треба да изгори да би америчко руководство коначно схватило да ће покушаји да се наша земља победи на бојном пољу довести само до једног – неславног пораза русофоба?“, поручио је Антонов.
Подсећамо, 17. јула ноћу кијевски режим је извео напад на Кримски мост помоћу два беспилотна пловила. Том приликом су погинуле две особе, брачни пар, а повређена је њихова малолетна ћерка.
То је други напад у мање од годину дана. У октобру 2022. на Кримском мосту је експлодирао камион, услед чега се запалило седам цистерна с горивом. Дошло је до делимичног урушавања две аутомобиске траке на мосту. Руски председник Владимир Путин рекао је тада да су извршиоци и наручиоци овог инцидента специјалне службе Украјине.
Кримски мост - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2023
РУСИЈА
Колико ће коштати поправка Кримског моста
Црно море - Sputnik Србија, 1920, 20.07.2023
РУСИЈА
Руска војска ће потопити сваки брод који покуша да уплови у црноморске луке
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала