- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Стижу афрички лидери у Петербург на самит "Русија-Африка"

© Sputnik / Alexei Danichev / Уђи у базу фотографијаВид на Петропавловскую крепость с Дворцовой набережной во время белых ночей в Санкт-Петербурге
Вид на Петропавловскую крепость с Дворцовой набережной во время белых ночей в Санкт-Петербурге - Sputnik Србија, 1920, 26.07.2023
Пратите нас
Делегације афричких земаља стижу у Санкт Петербург, на аеродрому Пулково их дочекује заменик министра спољних послова Михаил Богданов.
Већ су стигли делегације из Екваторијалне Гвинеје, Чада, Коморских острва, Сомалије и других држава афричког континента.
Према речима помоћника председника Русије Јурија Ушакова, у Санкт Петербург ће стићи укупно 17 афричких лидера. Владимир Путин намерава да разговара са сваким од њих лично.
Како су истакли у Кремљу, извршен је невиђени притисак на шефове афричких земаља да омете догађај, али он ће ипак бити одржан. Програм самита је веома опширан, планирано је усвајање пакета заједничких докумената.
Други самит и економско-хуманитарни форум „Русија-Африка“ биће одржани у Санкт Петербургу 27. и 28. јула. Спутњик је медијски партнер догађаја.
Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 26.07.2023
РУСИЈА
Путин: Африка постаје један од полова мултиполарног света
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала